Secretele prepararii ceaiului de plante perfect

Secretele prepararii ceaiului de plante perfect
Secretele prepararii ceaiului de plante perfect

Ceaiurile din plante accelereaza metabolismul, purifica organismul si in plus, sunt extrem de aromate si gustoase.

Pentru ca ceaiul din plante sa se imbogateasca la maximum cu vitamine, trebuie sa respectati niste reguli de preparare:

- decocturile se prepara la baia de aburi

- plantele, ce nu au nevoie de prelucrare termica indelungata trebuie infuzate in vase de ceramica, sticla sau emailate

- radacinile si fructele maruntite se recomanda a fi infuzate in termos timp de cateva ore.

Cand trebuie consumat ceaiul de plante?

- dimineata se beau ceaiurile tonice (angelica, frunze de capsun, flori si frunze din trifoi, lemongrass, lavanda, leustean).

- seara trebuie sa consumati ceaiurile calmante (sunatoare, frunze de zmeura, menta rece, musetel, frunze de visin)

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies