Tortul diplomat este unul dintre cele mai apreciate deserturi festive. Noi vă învățăm cum să faceți compoziția perfectă, pentru ca tortul să iasă pufos, plin de cremă și extrem de delicios.
Dacă aveți în familie o zi de naștere și nu vreți să cumpărați un tort gata făcut, vă recomandăm să încercați rețeta de tort diplomat. Se face destul de repede, dar trebuie să știți câteva trucuri, pentru a obține o cremă fabuloasă.
Tortul diplomat, regele deserturilor festive
Dintre toate torturile, cel diplomat este, de departe, cel mai apreciat, mai ales dacă vă plac deserturile fine, fără ciocolată, care nu sunt foarte dulci și care se fac repede.
Dacă știți cum să preparați o cremă perfectă, veți obține un tort diplomat, exact ca cel din cofetării. Compoziția acestui tort trebuie să fie pufoasă, cu aromă de vanilie și bineînțeles, cu fructe.
Puteți prepara tortul diplomat cu pișcoturi, ceea ce înseamnă că nu veți avea nevoie de cuptor, sau cu blat. Ambele variante sunt la fel de gustoase.
Trebuie să rețineți că pentru un a face un tort diplomat ca la carte, crema este, de fapt, cel mai important aspect.
Ingrediente pentru cremă:
- 5 ouă
- 200 de grame de zahăr
- un praf de sare
- 40 de grame de gelatină pulbere sau foi
- 5 linguri de zeamă din compot
- coajă confiată de portocală
- 700 de grame de smântână pentru frișcă
- fructe la alegere (ananas din compot, felii de kiwi, portocală, mandarine, banane sau fructe confiate)
- esență de vanilie
Ingrediente pentru decor:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 500 de ml. de smântână pentru frișcă
- o lingură de zahăr pudră
- un plic de întăritor pentru frișcă
- fructe confiate, bucățele de coajă de portocală confiată, fructe proaspete
Cum se face compoziția pentru tortul diplomat
Spuma de vanilie și frișcă pe care o veți pregăti pentru tortul diplomat este foarte rafinată, pufoasă și aromată. Exact ce trebuie!
În plus, fructele pe care le veți folosi vor da o notă răcoritoare acestui desert, dar și un aspect spectaculos. Puneți gelatina la hidratat în zeama din compot și adăugați și puțină apă rece.
Într-o cratiță, puneți ouăle întregi, un praf de sare și zahărul și preparați crema pe baie de aburi.
În momentul în care vedeți că se îngroașă compoziția, dați cratița la o parte de pe foc și lăsați crema să se răcească. Adăugați gelatina în crema caldă și amestecați foarte bine. Puneți și coaja de portocală confiată, fructele, dar și esența de vanilie.
Separat, bateți bine smântâna pentru frișcă și adăugați o parte din ea în crema de ouă.
Pregătiți forma în care veți face tortul. Fie folosiți o tavă specială pentru tort, fie o cratiță care să aibă fundul drept și pereți înalți. Puneți folie de aluminiu pe fundul tăvii și apoi așezați felii de kiwi, portocale și rondele de ananas.
Adăugați un strat de cremă, dar să nu fie prea gros. Apoi puneți fructe și pe marginile formei de tort. Așezați un rând de pișcoturi sau o felie de blat, pe care le puteți însiropa cu sucul din compotul de ananas.
Puneți din nou cremă, pișcoturi sau blat și continuați așa până terminați toată crema. Aveți grijă ca ultimul strat să fie de pișcoturi sau de blat, pentru că aceasta va fi, de fapt, baza tortului.
Tortul diplomat se ține la rece câteva ore, înainte de a-l servi. Apoi îl răsturnați pe un platou și îi scoateți folia de aluminiu pe care ați pus-o pe fundul tăvii.
Bateți foarte bine smântâna pentru frișcă, împreună cu zahărul pudră. Eventual, îi puteți adăuga și întăritor de frișcă. Ornați tortul diplomat cu această cremă, în funcție de imaginația fiecăruia. De asemenea, îl puteți decora cu ce fructe vă plac.