Secretele unei minți tinere. Ghidul complet al alimentației anti-îmbătrânire pentru creierul tău, după vârsta de 50 de ani

alimente anti imbatranire
Alimente anti-îmbătrânire

Așa cum corpul îmbătrânește atât la interior, cât și la exterior, și creierul nostru are de suferit odată cu trecerea timpului. Pentru buna funcționare a întregului organism, este necesar să avem o alimentație cât mai bogată în nutrienți, vitamine și minerale. De aceea, în special după ce trecem de vârsta de 50 de ani, mâncarea joacă un rol important pentru buna funcționare a întreg organismului.

 

Descoperă în rândurile de mai jos ghidul complet al alimentației anti-îmbătrânire, dar și care sunt secretele unei minți tinere, plină de vitalitate și forță.

Afine

Citește și: Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

fructe pentru creier
Fructe pentru creier[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Puterea proteinei. Top 5 surse sănătoase pentru o viață plină de energie

Afinele conțin vitaminele C și K, magneziu, dar și antioxidanți. Aceste fructe te pot ajuta să îți menții nivelul de colesterol la cote optime, dar și să reglezi nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, toate vitaminele pe care le conțin afinele vor ajuta creierul pentru îmbunătățirea memoriei. Antioxidanții au un efect pozitiv asupra celulelor din creier.

Cafea

 sanatatea creierului
Sănătatea creierului[Sursa foto: Freepik]

Cafeaua poate preveni problemele cu inima, diabetul, infecțiile și chiar cancerul mamar.

Studiile arată că persoanele ce consumă în mod regulat cafea au mai puține șanse să dezvolte alzheimer și parkinson. Cafeina și antioxidanții din cafea vor reduce riscurile problemelor la nivelul creierului. De asemenea, starea ta de spirit va fi una mai bună, după ce consumi o ceașcă de cafea. Totuși, evită să o îndulcești.

Varza kale

Această legumă este bogată în omega-3 și în vitamina K, așadar va scădea nivelul de colesterol din organism.

Calciul și fierul din varza kale vor ajuta sângele din creier, dar și sănătatea oaselor tale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Turmeric

dieta femei peste 50 de ani
Ce să mănânci după 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

Este bine cunoscut faptul că turmericul este un ingredient extrem de sănătos, pe care oricine ar trebui să îl introducă în regimul alimentar. Acesta poate preveni dezvoltarea afecțiunii alzheimer, o boală cu care se confruntă multe persoane în vârstă.

Turmericul este un antioxidant extrem de util, dar și un anti-inflamator bun pentru organism.

Pește

alimente pentru creier
Alimente pentru creier[Sursa foto: Freepik]

Peștele este un aliment ce are o mulțime de beneficii, pentru oricine. Fie că alegi să consumi somon, ton, sardine sau alte tipuri de pește, este important de știut faptul că acesta este bogat în omega-3, acizi grași. Aceste beneficii ajută la crearea celulelor din creier dar și la reducerea presiunii sângelui.

Omgea-3 ajută la o memorie mult mai bună. Specialiștii spun că persoanele ce mănâncă în mod regulat pește, sunt capabile de o mai bună gestionare a emoțiilor și iau decizii mult mai bune, datorită sănătății creierului.

Broccoli

alimente pentru creier memorie
Alimente pentru îmbunătățirea memoriei[Sursa foto: Freepik]

Broccoli este leguma bogată în antioxidanți și în vitamina K, pe care cu siguranță trebuie să o introduci în dieta ta, pentru o sănătate optimă a creierului.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac conțin antioxidanți, magneziu, fier, zinc. Fierul este foarte important pentru sistemul nervos, fiind necesar un aport mare de fier pentru a preveni bolile creierului, precum alzheimer și depresie.

Nuci

sfaturi pentru o minte sanatoasa
Sfaturi pentru o minte sănătoasă[Sursa foto: Freepik]

Nucile sunt extrem de benefice pentru inimă și automat și pentru creier. Specialiștii au demonstrat că persoanele care consumă regulat nuci, au o memorie mult mai bună față de cei care nu introduc acest aliment în dieta lor zilnică.

Acestea conțin acizi grași sănătoși, anitoxidanți și vitamina A.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ouă

ce trebuie sa mananci pentru creier
Alimente pentru creier[Sursa foto: Freepik]

Ouăle conțin vitaminele B12 și B6, necesare pentru o funcționare bună a sistemului nervos. Indiferent de modul în care vrei să pregătești ouăle, asigură-te că le introduci în alimentația ta.

Ceai verde

alimente bune pentru creier
Alimente bune pentru creier[Sursa foto: Freepik]

Datorită faptului că ceaiul verde conține cafeină, această băutură îți poate aduce beneficii asupra memoriei, atenției și a reacților imediate.

Avocado

dieta anti age
Dieta anti-age[Sursa foto: Freepik]

Avocado este un fruct minune, ce ar trebui consumat de orice persoană. Datorită faptului că acesta conține grăsimi nesaturate, presiunea sângelui va fi scăzută, îmbunătățind funcționarea cognitivă a creierului.

Sucul de rodii

Nu doar că sucul de rodie este foarte gustos, ci și extrem de sănătos. Rodia conține antioxidanți ce vor proteja creierul, astfel încât memoria și atenția ta să nu aibă de suferit.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Piele frumoasă, fericire continuă. Cum să alegi uleiurile potrivite pentru acnee, riduri și piele sensibilă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies