Așa cum corpul îmbătrânește atât la interior, cât și la exterior, și creierul nostru are de suferit odată cu trecerea timpului. Pentru buna funcționare a întregului organism, este necesar să avem o alimentație cât mai bogată în nutrienți, vitamine și minerale. De aceea, în special după ce trecem de vârsta de 50 de ani, mâncarea joacă un rol important pentru buna funcționare a întreg organismului.
Descoperă în rândurile de mai jos ghidul complet al alimentației anti-îmbătrânire, dar și care sunt secretele unei minți tinere, plină de vitalitate și forță.
Afine
Citește și: Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate
Citește și: Puterea proteinei. Top 5 surse sănătoase pentru o viață plină de energie
Afinele conțin vitaminele C și K, magneziu, dar și antioxidanți. Aceste fructe te pot ajuta să îți menții nivelul de colesterol la cote optime, dar și să reglezi nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, toate vitaminele pe care le conțin afinele vor ajuta creierul pentru îmbunătățirea memoriei. Antioxidanții au un efect pozitiv asupra celulelor din creier.
Cafea
Cafeaua poate preveni problemele cu inima, diabetul, infecțiile și chiar cancerul mamar.
Varza kale
Această legumă este bogată în omega-3 și în vitamina K, așadar va scădea nivelul de colesterol din organism.
Calciul și fierul din varza kale vor ajuta sângele din creier, dar și sănătatea oaselor tale.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Turmeric
Este bine cunoscut faptul că turmericul este un ingredient extrem de sănătos, pe care oricine ar trebui să îl introducă în regimul alimentar. Acesta poate preveni dezvoltarea afecțiunii alzheimer, o boală cu care se confruntă multe persoane în vârstă.
Turmericul este un antioxidant extrem de util, dar și un anti-inflamator bun pentru organism.Pește
Peștele este un aliment ce are o mulțime de beneficii, pentru oricine. Fie că alegi să consumi somon, ton, sardine sau alte tipuri de pește, este important de știut faptul că acesta este bogat în omega-3, acizi grași. Aceste beneficii ajută la crearea celulelor din creier dar și la reducerea presiunii sângelui.
Broccoli
Broccoli este leguma bogată în antioxidanți și în vitamina K, pe care cu siguranță trebuie să o introduci în dieta ta, pentru o sănătate optimă a creierului.
Semințe de dovleac
Semințele de dovleac conțin antioxidanți, magneziu, fier, zinc. Fierul este foarte important pentru sistemul nervos, fiind necesar un aport mare de fier pentru a preveni bolile creierului, precum alzheimer și depresie.
Nuci
Nucile sunt extrem de benefice pentru inimă și automat și pentru creier. Specialiștii au demonstrat că persoanele care consumă regulat nuci, au o memorie mult mai bună față de cei care nu introduc acest aliment în dieta lor zilnică.
Acestea conțin acizi grași sănătoși, anitoxidanți și vitamina A.Ouă
Ouăle conțin vitaminele B12 și B6, necesare pentru o funcționare bună a sistemului nervos. Indiferent de modul în care vrei să pregătești ouăle, asigură-te că le introduci în alimentația ta.
Ceai verde
Datorită faptului că ceaiul verde conține cafeină, această băutură îți poate aduce beneficii asupra memoriei, atenției și a reacților imediate.
Avocado
Avocado este un fruct minune, ce ar trebui consumat de orice persoană. Datorită faptului că acesta conține grăsimi nesaturate, presiunea sângelui va fi scăzută, îmbunătățind funcționarea cognitivă a creierului.
Sucul de rodii
Nu doar că sucul de rodie este foarte gustos, ci și extrem de sănătos. Rodia conține antioxidanți ce vor proteja creierul, astfel încât memoria și atenția ta să nu aibă de suferit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.