Secretele unei vederi perfecte. Descoperă cele 9 alimente minunate pentru sănătatea ochilor

Secretele unei vederi perfecte. Descoperă cele 9 alimente minunate pentru sănătatea ochilor
Secretele unei vederi perfecte

Află din rândurile de mai jos care sunt alimentele minune pentru sănătatea ochilor!

Ochii se confruntă cu un risc crescut de a dezvolta afecțiuni precum glaucom, degenerescență maculară sau cataractă odată cu înaintarea în vârstă, însă oamenii pot preveni acest lucru cu ajutorul unor alimente bogate în vitamine și minerale. Află din rândurile următoare care sunt cele 9 alimente spectaculoase care îmbunătățesc semnificativ sănătatea ochilor!

Morcovi

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Morcovii sunt consumați, de cele mai multe ori, pentru beneficiile aduse sănătății ochilor datorită conținutului bogat de vitamina A și beta-caroten.

De asemenea, acești compuși nu doar că mențin sănătatea ochilor, ci și îi protejează de infecții și alte probleme grave. Morcovii sunt ușor de introdus în rutina zilnică, fie că sunt consumați pur și simplu, în supe, salate, aluaturi pentru clătite sau brioșe.

Citește și: Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă. 5 fructe pe care trebuie să le consumi cu moderație

Migdale

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Migdalele sunt o variantă la fel de potrivită pentru menținerea sănătății ochilor datorită conținutului bogat de vitamina E. Astfel, acestea pot fi introduse în gustări sau la micul dejun alături de cereale, iaurt sau salate. Cu toate astea, migdalele sunt bogate în calorii, iar oamenii ar trebui să țină cont de acest lucru. De obicei, consumul de una sau două porții pe zi sunt suficiente pentru menținerea unui echilibru.

Ouă

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ouăle sunt bogate în nutrienți esențiali precum vitamina A care protejează corneea, luteina și zeaxantina care reduc riscul de degenerescență maculară și cataractă legate de vârstă, și zinc care sprijină sănătatea retinei și îmbunătățește vederea nocturnă. Acestea pot fi consumate la micul dejun, prânz sau cină, putând fi incluse în diferite feluri de mâncare.

Citește și: Capcane în coajă. 5 nuci pe care ar trebui să le mănânci des, 4 nuci pe care ar trebui să le consumi cu moderație

Somon

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Somonul este bogat în acizi grași omega-3, care joacă un rol important în îmbunătățirea vederii și în prevenirea ochilor uscați. Cea mai bună alegere este somonul sălbatic în loculul celui de crescătorie, deoarece conține o concentrație mai mare de omega-3 și mai puține grăsimi saturate.

Portocale

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Portocalele sunt bogate în vitamina C, având un impact pozitiv asupra sănătății ochilor și în prevenirea cataractei. Din fericire, există numeroase moduri de consum a acestor fructe delicioase, mai exact sub formă de suc de portocale, întregi sau într-o salată de fructe.

Produse lactate

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Laptele și iaurtul sunt aliați nutriționali pentru ochii oamenilor, aceste produse lactate fiind bogate în vitamina A și zinc.

Vitamina A acționează ca un scut care protejează corneea, iar zincul este răspândit în ochi, în special în retină și coroid, țesutul vascular sub retină, care ajută la vederea nocturnă și la prevenția cataractei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Varza Kale

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Varza Kale este o sursă bogată de vitamine, nutrienți și minerale esențiale care contribuie la sănătatea ochilor. Acest aliment este bogat în nutrienți esențiali pentru ochi, printre care se numără antioxidanții luteina și zeaxantina, care sunt găsiți în ouă, cât și în alte alimente.

Cartofi dulci

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Cartofii dulci au o concentrație de vitamina A de trei ori mai mare decât morcovii, iar un singur cartof dulce de mărime medie, gătit la cuptor, are o impresionantă cantitate de 150% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Puterea de a furniza vitamina A se datorează carotenoizilor lor pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. 

Stridii

Secretele unei vederi perfecte[Sursa foto: freepik]

Este esențial ca persoanele care își doresc o vedere mai bună să includă în dietă alimente bogate în zinc. Așadar, o sursă excelentă sunt stridiile, care sunt printre cele mai concentrate surse de zinc. De asemenea, stridiile conțin și alți nutrienți sănătoși pentru ochi, precum seleniu, cupru și acizi grași omega-3. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Descoperă secretele unei apariții impecabile. 10 lucruri pe care să le eviți pentru a nu avea un look ieftin

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies