Secretele unui baiț rafinat pentru carnea de miel la grătar. Obține o aromă și o textură perfectă!

bait pentru carne de miel la gratar

Carnea de miel se poate prepara în diverse modalități. Însă știați cum puteți pregăti un baiț rafinat pentru o astfel de carne?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact secretele unui baiț rafinat, pentru carnea de miel preparată la grătar. În plus, descoperiți și o rețetă delicioasă de cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin.

 

Secretele unui baiț rafinat pentru carnea de miel la grătar

  • Alege o carne proaspătă și de calitate. Optează pentru bucăți de miel care au o culoare roz deschisă și o textură fermă. De preferat, alege carne de miel tânăr, deoarece este mai fragedă și mai gustoasă.
  • Marinarea este cheia. Pregătește o marinadă aromată pentru a adăuga savoare cărnii de miel. Poți folosi o combinație de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, ierburi proaspete cum ar fi cimbru, rozmarin sau mentă, sare și piper. Masează bine marinada în bucățile de carne și lasă-le la frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau chiar peste noapte, pentru a se înmuia și a se îmbiba cu aromele.
  • Alege metoda potrivită de gătire. Pentru carne de miel la grătar, poți folosi un grătar tradițional sau o plită. Asigură-te că grătarul este bine încins înainte de a pune carnea pe el. Pentru a obține o crustă frumoasă și a păstra suculența cărnii, frige bucățile de miel la foc înalt timp de câteva minute pe fiecare parte, apoi redu focul și continuă gătirea până când carnea atinge gradul de friptură dorit. Este important să nu supra-gătești carnea de miel, deoarece poate deveni tare și uscată.
  • Lasă carnea să se odihnească. După ce ai scos carnea de pe grătar, las-o să se odihnească timp de aproximativ 5-10 minute. Acest timp de repaus va permite sucurilor să se redistribuie în interiorul cărnii, obținându-se astfel o friptură mai suculentă și mai gustoasă.
  • Servirea. Poți să servești carnea de miel la grătar alături de diverse garnituri, cum ar fi cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată proaspătă. Poți adăuga și o sos de mentă sau de iaurt cu usturoi pentru a accentua aromele.

bait pentru carne de miel la gratar [Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcinte cu carne și legume. Cum să pregătești autenticele empanadas cu carne și legume

 

Rețetă de Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

Timpul de pregătire pentru această rețetă  este de 20 de minute

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare – 40 de minute

Timp total – o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

bait pentru carne de miel la gratar [Sursa foto: freepik]

Baiț pentru carne de miel la grătar

Ingrediente –  Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

  • 8 cotlete de miel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • Coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 2 lingurițe cimbru proaspăt, tocat
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

Pentru sosul de vin:

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 200 ml vin roșu sec
  • 200 ml supă de carne
  • 2 linguri făină (opțional, pentru a îngroșa sosul)

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

bait pentru carne de miel la gratar [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

  1. Începe prin pregătirea marinadei. Într-un castron, amestecă uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, coaja și sucul de lămâie, cimbrul tocat, rozmarinul tocat, sare și piper.
  2. Așază cotletele de miel într-un vas și toarnă marinada peste ele. Masează bine cotletele pentru a le îmbiba cu aromele marinadei. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă-l la frigider pentru a se marinata timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte, pentru rezultate mai bune.
  3. În acest timp, poți pregăti sosul de vin. Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei de măsline până devin aurii și moi.
  4. Adaugă vinul roșu și lasă-l să fiarbă până se reduce la jumătate. Apoi, adaugă supa de carne și lasă sosul să fiarbă încă 5-7 minute. Dacă dorești un sos mai gros, amestecă cele 2 linguri de făină cu puțină apă și adaugă amestecul în sos. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă încă 1-2 minute. Sosul trebuie să fie omogen și ușor îngroșat.
  5. Încinge grătarul la foc mediu-ridicat. Scoate cotletele de miel din marinadă și scutură excesul de marinadă.
  6. Pune cotletele pe grătar și gătește-le timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptură mediu-rare, sau ajustează timpul de gătire în funcție de preferințele tale privind gradul de friptură.
  7. După ce cotletele sunt gata, scoate-le de pe grătar și lasă-le să se odihnească câteva minute înainte de a le servi.
  8. Servește cotletele de miel pe un platou, alături de sosul de vin preparat anterior. Poți turna sosul deasupra cotletelor sau poți servi sosul într-un vas separat, pentru a fi adăugat la gust de fiecare persoană.
  9. Poți acompania cotletele de miel cu garnituri precum cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată verde proaspătă.
  10. Înainte de a savura delicioasele cotlete de miel, poți presăra deasupra puțin cimbru proaspăt tocat pentru a adăuga un plus de prospețime și aromă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

bait pentru carne de miel la gratar [Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de Cheesecake cu zmeură si afine, combinația perfectă pentru un desert deosebit. Deliciu cremos și fructat într-un singur tort!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune, un răsfăț culinar. Deliciul perfect pentru îndulcirea zilelor!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină