Secretele unui fel de mâncare clasat printre cele mai iubite. Ghid complet pentru a pregăti Spaghette Bolognese ca un adevărat maestru în arta culinară

Spaghete Bolognese

Spaghetele Bolognese se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de spaghete Bolognese. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase spaghete Bolognese, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Spaghete Bolognese

Rețeta delicioasă de  spaghete Bolognese, absolut minunate, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete Bolognese este de 30 de minute

Timp de preparare – 3 ore

Timp total – 3 ore si 30 de minute

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de Spaghete Bolognese este pentru 2 persoane

Spaghete Bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Chifteluțe suedeze cu piure de cartofi și rodie. O rețetă gustoasă și ușor de preparat!

Ingrediente –  Spaghete Bolognese

 

  • 350 grame de paste (de preferat tagliatelle sau fettuccine)
  • 300 grame de carne de vită tocată
  • 200 grame de carne de porc tocată
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe mici
  • 2 tije de țelină, tăiate cubulețe mici
  • 400 grame de roșii în bulion
  • 200 ml de vin roșu sec
  • 200 ml de supă de carne sau supă de legume
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 frunză de dafin
  • Oregano uscat, sare și piper negru măcinat, după gust
  • Parmezan ras pentru servire
  • Frunze proaspete de busuioc pentru decor

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Spaghete Bolognese [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Spaghete Bolognese

  1. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă sau într-un vas potrivit și adaugă ceapa tocată, usturoiul, morcovii și țelina. Călește-le la foc mediu până devin moi și ușor aurii.
  2. Adaugă carnea de vită și de porc tocată în tigaie și prăjește-o până se rumenește, asigurându-te că o desfaci în bucăți mici cu o spatulă.
  3. Toarnă vinul roșu în tigaie și lasă-l să fiarbă la foc mediu până scade puțin în volum, eliberând aromele.
  4. Adaugă roșiile în bulion, pasta de roșii și frunza de dafin. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore, amestecând din când în când.
  5. Pe parcursul fierberii, adaugă supa de carne sau supa de legume treptat pentru a menține sosul hidratat și pentru a-i amplifica aroma. Ajustează consistenta sosului prin adăugarea de apă, dacă este necesar.
  6. În ultima jumătate de oră, condimentează sosul cu oregano uscat, sare și piper negru măcinat după gust. Continuă să gătești la foc mic până obții un sos gros și aromat.
  7. Într-o oală separată, fierbe pastele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele și adaugă-le în tigaia cu sos bolognese.
  8. Amestecă bine pastele cu sosul, asigurându-te că fiecare pastă este acoperită uniform.
  9. Servește pasta bolognese caldă, presărând parmezan ras deasupra și decorând cu frunze proaspete de busuioc.

Spaghete Bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Spaghete Bolognese

 

  • Pentru un gust autentic italian, folosește paste de calitate superioară, cum ar fi tagliatelle sau fettuccine. Acestea au o textură mai densă și rețin mai bine sosul bolognese.
  • Încearcă să folosești carne proaspătă și de calitate pentru a obține cel mai bun rezultat. Poți opta pentru un amestec de carne de vită și de porc pentru a adăuga mai multă aromă și textură.
  • Pentru a adăuga mai multă adâncime și bogăție de aromă sosului, lasă-l să fiarbă încet și să se gătească pe parcursul unei perioade mai lungi de timp. Astfel, ingredientele se vor combina și vor crea un sos bolognese savuros.
  • Dacă dorești să reduci timpul de preparare, poți folosi un blender sau un robot de bucătărie pentru a toca ceapa, usturoiul, morcovii și țelina.
  • Pentru a intensifica aromele, poți adăuga o picătură de ulei de trufe sau un vârf de cuțit de pudră de cacao în sosul bolognese.
  • Lasă pastele să se combine cu sosul bolognese timp de câteva minute înainte de a le servi, astfel încât pastele să absoarbă aromele și să devină mai gustoase.

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Spaghete Bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos. Un amestec de arome mai intens ca niciodată!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos. Un amestec de arome mai intens ca niciodată!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte