Chiftelele ocupă un loc important pe mesele festive, și nu numai. Acestea sunt un aperitiv foarte apreciat de oameni, care se prepară destul de repede. Iată care este ingredientul secret care trebuie pus în chiftele, pentru o aromă senzațională!
Chiftelele se pot prepara în numeroase moduri, fie prăjite sau coapte la cuptor. Însă, indiferent de felul acestora, rețeta trebuie respectată și puse ingredientele necesare. Astfel, pe lângă amestecul care conține carne tocată și condimente, se pune miez de pâine, cartofi sau alte legume care să lege compoziția și să o facă mult mai pufoasă. De asemenea, se pune și ou. Cu toate astea, gustul delicios al chiftelelor este dat de ceapă! Ea trebuie amestecată cu verdeață, pentru un gust delicios.
Rețetă de chiftele
Iată care sunt Ingredientele necesare pentru niște chiftele numai bune de împărțit cu întreaga familie!
Ingrediente
• 650 g carne de pui
• 1 ou
• ceapă tocată ori mai multe verzi, după gust
• 3 căței de usturoi
• verdeață (pătrunjel, mărar)
• sare și piper
• 2 felii de pâine pe care le înmuiem și le stoarcem
• făină ori
• ulei de prăjit ori pentru copt
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
1. Pentru început, se toacă carnea în caz că nu a fost deja cumpărată mărunțită.
2. Între timp, se pun la înmuiat două felii de pâine fără coajă.
3. Se zdrobește usturoiul și se pregătesc verdețurile tocate. Peste carnea tocată se adaugă un ou întreg, ceapa și usturoiul, iar apoi miezul de pâine.
4. După acest pas, se adaugă sarea, piperul și se frământă bine. Mai apoi, se lasă amestecul la rece pentru 10 minute. Dacă ați ales carne slabă se poate adăuga în compoziție două linguri de ulei, potrivit impact.ro.
5.
6. Uleiul din tigaie trebuie bine încins atunci când se pun chiftelele.
Citește și: Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum
Citește și: Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase