Doamna Coco de pe TikTok a dezvăluit secretul ei atunci când face chiftele și care este ingredientul pe care îl adaugă adesea.
Femeia, activă mereu pe rețelele de socializare, dezvăluind rețetele pe care le pregătește de fiecare dată, a explicat, pas cu pas, cum realizează chiftelele.
Ingrediente:
- Carne tocată
- O felie de pâine
- Un ou
- Sare
- Piper
- Ulei
- Mărar
- Pătrunjel
- 50 ml apă minerală
Ingredientele secrete pe care doamna Coco le adaugă în compoziția de chiftele
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Când vine vorba despre chiftele, doamna Coco are mai multe ingrediente pe care le adaugă în carnea tocată. După ce a amestecat toate cele necesare pentru chiftele, aceasta adaugă 50 ml de apă minerală pentru ca întreaga compoziție să fie legată. Iubitoarea de gastronomie a dezvăluit și ce anume face atunci când pregătește chiftelele din jumătate de cantitate de carne de porc cu jumătate de carne de vită.
Astfel, pentru ca întreaga compoziție să fie legată, adaugă și un cartof, iar atunci când face chiftelele doar din carne de porc, adaugă apă minerală. “Carnea e tocată, am o felie de pâine pe care am înmuiat-o în lapte, sare, piper, verdeață, mărar și pătrunjel. Fără pătrunjel nu există chiftele. Usturoi, ceapă și carne tocată. Este foarte important să amestecăm bine carnea. Am pus tigaia cu ulei la încins. Nu durează mult, doar 5 minute. De obicei, eu fac chiftelele jumătate porc, jumătate vită. De data aceasta am făcut doar din porc. Când fac jumătate-jumătate sau doar din vită, pun și un cartof, dar acum nu pun, decât o felie de pâine. La carne am mai pus 50 ml de apă minerală. La tocături pun întotdeauna apă minerală, și la sarmale, și la chiftele.”, a spus doamna Coco pe rețelele de socializare.Câte ouă adaugă doamna Coco în compoziția de chiftele
Doamna Coco a mai răspuns și anumitor curiozități pe care le-a primit până acum pe rețelele de socializare și a dezvăluit cantitatea de ouă necesară pentru chiftele. Dacă oul este mic, la 1 kg de carne tocată trebuie adăugate două, iar dacă el este mai mare, este de ajuns unul singur. “Este foarte bine legată. Pun o foaie de copt pe masă și fac chifteluțele. Formăm chifteluțele, le punem la prăjit în ulei încins. Nu le fac nici mici, dar nici foarte mari. Le rotunjesc bine și le pun în tigaie. M-au întrebat fetele câte ouă se pun la chiftele. Aici depinde câtă carne aveți. În general, la 1 kg de carne tocată un ou este suficient. Dacă oul este mic, puneți două, dar dacă e el este mare, ajunge unul. Nu le mai dau prin nimic. Voi, dacă vreți, le puteți da prin făină.”, a mai spus doamna Coco în timp ce pregătea chiftelele.
@dydlbkw675lpcoco ♬ sunet original- Nicococo