Secretul fericirii din dieta vegetarienilor! Stiai asta?

Secretul fericirii din dieta vegetarienilor! Stiai asta?
Secretul fericirii din dieta vegetarienilor! Stiai asta?

Vegetarienii sunt mai fericiti decat cei care consuma carne, iar aceasta se datoreaza acizilor grasi vegetali Omega-3!

 

Pana nu de mult, se credea ca Omega-3 din plante, ce se regaseste in nuci, in semintele de in si in uleiuri este mai putin eficienta asupra stimularii creierului si asupra sanatatii fizice decat EPA si DHA, deoarece este mai greu pentru organismul nostru sa transforme aceste surse vegetale in aminoacizi utilizabili. Dar, un studiu publicat recent in Nutrition Journal, realizat asupra a 60 vegetarieni si 78 persoane care consuma carne, arata contrariul.
Cercetatorii au descoperit ca vegetarienii au raportat diete reduse semnificativ in EPA si DHA, acizi grasi Omega-3 luati din consumul de peste si carne, despre care multe studii spuneau ca se afla in stransa legatura cu starea de bine. Asa ca se asteptau la o probabilitate mai mare de aparitie a unor probleme precum depresia si anxietatea. In schimb, au obtinut un rezultat opus.
Vegetarienii au avut un scor mai mic la testele de depresie si o stare de bine generala mai buna decat consumatorii de peste si carne participanti la studiu.
Se pare ca acest lucru se datoreaza faptului ca vegetarienii includ in alimentatia lor o multime de fructe, legume si alte alimente sanatoase precum uleiurile neprocesate (adica uleiuri presate la rece, care isi pastreaza nutrientii intacti) si nuci, care sunt foarte bogate in acid alfa-linolenic Omega-3 (ALA) vegetal.
Te intrebi cum sa ai o alimentatie „mai fericita”?
Go nuts! Fructele cu coaja lemnoasa, in special nucile, sunt foarte bogate in ALA. Iar dintre toate nucile si semintele, cele de dovleac au unul dintre cele mai ridicat nivel de acizi grasi Omega-3!
Sursa: OanaCuzino.ro

Pana nu de mult, se credea ca Omega-3 din plante, ce se regaseste in nuci, in semintele de in si in uleiuri este mai putin eficienta asupra stimularii creierului si asupra sanatatii fizice decat EPA si

DHA, deoarece este mai greu pentru organismul nostru sa transforme aceste surse vegetale in aminoacizi utilizabili. Dar, un studiu publicat recent in Nutrition Journal, realizat asupra a 60 vegetarieni si 78 persoane care consuma carne, arata contrariul.

Cercetatorii au descoperit ca vegetarienii au raportat diete reduse semnificativ in EPA si DHA, acizi grasi Omega-3 luati din consumul de peste si carne, despre care multe studii spuneau ca se afla in stransa legatura cu starea de bine.
Asa ca se asteptau la o probabilitate mai mare de aparitie a unor probleme precum depresia si anxietatea. In schimb, au obtinut un rezultat opus. Vegetarienii au avut un scor mai mic la testele de depresie si o stare de bine generala mai buna decat consumatorii de peste si carne participanti la studiu.

Se pare ca acest lucru se datoreaza faptului ca vegetarienii includ in alimentatia lor o multime de fructe, legume si alte alimente sanatoase precum uleiurile neprocesate (adica uleiuri presate la rece, care isi pastreaza nutrientii intacti) si nuci, care sunt foarte bogate in acid alfa-linolenic Omega-3
(ALA) vegetal.

Te intrebi cum sa ai o alimentatie „mai fericita”? 

Go nuts! Fructele cu coaja lemnoasa, in special nucile, sunt foarte bogate in ALA. Iar dintre toate nucile si semintele, cele de dovleac au unul dintre cele mai ridicat nivel de acizi grasi Omega-3!

Sursa: OanaCuzino.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies