Gina Bradea a dezvăluit secretul pentru ca ardeii copți să nu se strice la borcan.
Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari din mediul online, iar aceasta este urmărită de iubitorii gastronomiei pentru a testa rețetele sale și pentru diversificarea meniului de zi cu zi. Pe lângă ingredientele pe care le folosește la anumite preparate, aceasta dezvăluie de fiecare dată și numeroase trucuri care vă pot fi de folos în bucătărie, atunci când urmează să pregătiți o anumită mâncare sau vă umpleți cămara pentru iarnă cu numeroase bunătăți pregătite în
casă.
Secretul dezvăluit de Gina Bradea pentru ardeii la borcan
Nu este deja prea devreme să ne gândim la murături, castraveți sau ardei pe care să-i punem pentru iarnă, iar cum acum dispunem de toate legumele necesare de care avem nevoie pentru preparatele delicioase de peste anotimpul rece, Gina Bradea a dezvăluit și ea câteva secrete cu privire la ardeii copți la borcan.
Odupă ce sunt gata și așezați în borcan, aceasta a dezvăluit un secret pe Tik-Tok pentru toate urmăritoarele sale care vor ca preparatele să iasă ca la carte. Pentru ca ardei să nu se strice, nu trebuie să refolosim capacele, deoarece vor prinde aer pe dedesubt. Orice urmă mică de rugină ar trebui să ne dea un un semn de întrebare și să aruncăm capacele pe care le avem deja și să le înlocuim cu unele noi.
Bloggerul culinar a spus că nu avem nevoie de conservant pentru ca ele să reziste, astfel că igiena este cea mai importantă. Borcanele trebuie spălate foarte bine, capacele, de asemenea, ele trebuie să fie noi, iar sterilizarea de după este cea mai importantă. “Am pus și ardei copți la borcan, ardei kapia am avut. Strângem bine capacul la fiecare în parte. Întotdeauna punem capace noi. Nu refolosim capacele. Dacă are capacul cea mai mică urmă de rugină dedesubt, nu mai folosiți. Nu vor fermenta pe urmă. Capace noi, bine strânse, bine spălate, bine sterilizate. După ce punem capacele, mergem la sterilizat pentru că sterilizarea e sfântă. Nu avem nevoie de conservant, doar igienă. Spălate bine borcanele, capacele, sterilizare, capace noi. Timp de o săptămână, cum stau la mine borcanele pe masă, întoarse cu gura în jos pentru a vedea dacă curge ceva.”, a spus Gina Bradea pe Tik-Tok.
@ginabradea Am adunat ieri o galeata cu ardei kapia din gradina, foarte carnosi, asa ca i-a copt dl Urs si i-am si pus la borcane, pentru iarna. Se cam usuca toate prin gradina, e mult prea cald, asa ca incercam sa conservam tot ce prindem. La iarna toate-s bune, cand le ai in camara, mai ales puse curate, fara conservant sau aspirina. Ingrediente ardei copti 1-2 fasii de hrean usturoi (optional) frunze de telina sare ulei #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial