Gina Bradea a explicat cum trebuie să pregătim făina pentru cozonaci.
Cel mai cunoscut blogger culinar de la noi din țară, Gina Bradea, s-a făcut remarcată de-a lungul timpului prin intermediul rețetelor sale delicioase, dar și a sfaturilor utile pe care le oferă prin intermediul rețelelor de socializare.
Astfel, Gina Bradea este extrem de apreciată pentru în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi sfaturi și rețete utile prin intermediul cărora poți să prepari rapid mâncăruri delicioase.
De data aceasta, prin intermediul unei postări de pe pagina sa de TikTok, Gina Bradea a oferit sfaturi utile despre cum trebuie să pregătim făina pentru cozonaci, astfel încât să obținem cozonaci pufoși și gustoși. Ținând cont că perioada Paștelui se apropie, cozonacii vor fi cu siguranță atracția principală de pe masă. Astfel, este important ca aceștia să fie gustoși și să aibă o textură pufoasă, pentru a ne surprinde invitații.
Cum pregătește Gina Bradea făina pentru cozonaci
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Unul dintre ingredientele de bază în procesul de preparare al cozonacilor este făină. Aceasta trebuie să fie una uscată, aerisită, astfel încât să absoarbă ingredientele lichide și să se formeze un aluat pufos și fraged pentru cozonaci. Gina Bradea a explicat cum testăm făina de cozonaci și ce trebuie să facem pentru ca aceasta să fie mult mai fină.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
„ Pregătim făina pentru cozonac. Cum se probează: strângem în mână. Încă mai rămâne chilimoț strâns. Făina este umedă. O cernem. În felul acesta se aerisește făina. Cu o săptămână înainte de a face cozonac, ținem făina la cald. Chiar și cu două săptămâni înainte. Din când în când, o luăm și o mai cernem de 2-3 ori pe zi. În felul acesta se aerisește. Devine mult mai fină, se împrăștie mult mai bine. Ținută la cald va absorbi mult mai bine lichidul și vom face niște cozonaci mult mai grozavi .”, a explicat Gina Bradea pe TikTok.