Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete “E dulce, acrișor spre final.”

Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete “E dulce, acrișor spre final.”
Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete “E dulce, acrișor spre final.”

Chef Orlando Zaharia a dezvăluit cum pregătește murături din legume proaspete.

Chef Orlando Zaharia, cunoscutul bucătar, împărtășește de fiecare dată din secretele sale pentru iubitorii de gastronomie. Astfel, atunci când aveți o nelămurire în bucătărie, acesta reușește de fiecare dată să vină în ajutorul celor care își doresc să scurteze timpul petrecut în a pregăti mâncarea.

Ingrediente:

  • Castraveți
  • Sare
  • Miere
  • Oțet
  • Apă

De această dată, bucătarul a venit cu propunerea de a face

murături din legume proaspete, atunci când ne dorim să mâncăm un grătar, iar ele ne lipsesc. În cazul în care nu știai, acum poți afla secretul pentru a prepara dintr-un castravete proaspăt o murătură perfectă pentru grătar. Acesta începe prin a pune miere într-o oală, alături de apă, sare și oțet, apoi fierbe întreaga compoziție. 

„Cu ce mâncați voi majoritatea grătarelor? Cu murături. Și dacă nu aveți murături, ce facem? Pentru că sunt roșii proaspete, castraveți proaspeți.

Haideți să facem o murătură dintr-un castravete proaspăt. Vom face o saramură pentru acești castraveți. Vom folosi miere, oțet normal, punem generos apă. Dacă pui 50 ml de oțet, pui 150 ml de apă, sare. Îl duc la grătar, pe plită și lăsăm la fiert. Între timp tăiem castraveți și lăsăm  să se topească mierea și să se evapore alcoolul din oțet.”, a spus chef Orlando Zaharia.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum pregătește chef Orlando Zaharia murăturile din legume proaspete

Citește și: Alimente care ajută la slăbit, conform nutriționiștilor. Ce poți consuma toamna

Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete[Sursa foto: TikTok]

Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”

Între timp, bucătarul taie castraveții rondele, ia compoziția de pe foc în momentul în care alcoolul din oțet s-a evaporat, adaugă castraveții, apoi îi lasă la frigider. 

„Cred că s-a diluat alcoolul din oțet, din compoziția asta care se numește acru, dulce și sărat, pentru că am pus sare, oțet și dulceață de la miere. Luăm castraveți, putem să-i tăiem în ce formă vrem noi. Îi punem într-un bol, luăm și puțină ceapă roșie, o tăiem și punem compoziția deasupra, cât să fie acoperiți. Fugim cu ei la frigider pentru că nu vreau să fie cald.

Dacă este cald, se vor înmuia castraveții. E dulce, acrișor spre final.”, a mai spus bucătarul.

Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete[Sursa foto: TikTok]

@orlandozaharia Muraturi cu castraveti proaspeti 🥒 #grillmaster #retetesimple #viral #fyp #tiktokviral #muraturi #reteterapide ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Tacos cu pui și sos alb. Preparatul permite fiecărei persoane să își aleagă ingredientele preferate!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Oana Radu, despre relația cu fostul soț. Motivul pentru care s-a hotărât să spună prin ce a trecut. „Ca un dictator. Când a văzut că nu se mai poate, a hotărât să își schimbe moneda.”

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies