Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru chifteluțele marinate exact ca la restaurant. Ce folosește bucătarul.
Chef Sorin Bontea, cunoscutul și îndrăgitul bucătar, a pregătit o rețetă pentru toți iubitorii mâncărurilor delicioase, astfel că de această dată s-a folosit de roșii coapte de sezon pentru a face chifteluțe marinate.
Ingrediente chifteluțe marinate:
- Carne de porc
- 2 felii de pâine
- Pătrunjel
- 2 cepe
- 2 căpățâni usturoi
- Sare
- Piper
Ingrediente sos:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- Roșii proaspete
- Sare
- Piper
- O linguriță de zahăr
- O linguriță de oțet
Cum pregătește chef Sorin Bontea sosul și chifteluțele
Chef Sorin Bontea a început prin a da toate roșiile prin mașină, pentru a obține un suc proaspăt, care va sta la fiert, iar cât acestea fierb, se ocupă și de chifteluțe. Bagă toate ingredientele la mașina de tocat, adăugă carnea, ceapă, usturoi și verdețuri, peste care pune și condimentele.
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Care este secretul ca chifteluțele marinate să iasă ca la restaurant
Acum, că chifteluțele sunt gata, chef Sorin Bontea le adaugă peste sos, având nevoie și ele de câteva minute pentru a fierbe odată cu el. Secretul pentru ca chifteluțele să vă iasă exact ca la restaurant este o linguriță de oțet pusă în sos, peste chifteluțe, iar rezultatul va fi unul pe măsură. „Chifteluțele sunt gata, sosule și el gata, doar că trebuie să le fierbem în sos, să fiarbă un clocot, astfel se sparg. Sosul trebuie să fie mai light pentru că chifteluțele au deja făină și vor mai îngroșa sosul. Ce bine arată, ce bine miroase! Nu uitați, se pune un pic de oțet peste sos și chifteluțe. O linguriță, pentru că nu le vrem foarte acre și amestecăm cu grijă să nu se sfărâme.”, a mai spus bucătarul.