Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate. Ce trebuie să faceți pentru ca acestea să iasă ca la restaurant. “Ce bine arată, ce bine miroase!”
Diana Puiu16 august 2024Actualizat: 06 septembrie 2024, 22:09
Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru chifteluțele marinate exact ca la restaurant. Ce folosește bucătarul.
Chef Sorin Bontea, cunoscutul și îndrăgitul bucătar, a pregătit o rețetă pentru toți iubitorii mâncărurilor delicioase, astfel că de această dată s-a folosit de roșii coapte de sezon pentru a face chifteluțe marinate.
Acesta a dezvăluit secretul pentru ca chifteluțele să vă iasă exact ca la restaurant.
Chef Sorin Bontea a început prin a da toate roșiile prin mașină, pentru a obține un suc proaspăt, care va sta la fiert, iar cât acestea fierb, se ocupă și de chifteluțe. Bagă toate ingredientele la mașina de tocat, adăugă carnea, ceapă, usturoi și verdețuri, peste care pune și condimentele.
După ce toată compoziția a fost obținută, adaugă ouăle, amestecă din nou, face chiftelele pe care le dă prin făină și le pune la prăjit. „Sunt roșii peste tot și de ce să nu le folosim? De data asta vreau să fac chifteluțe marinate, cu suc de roșii proaspete. Încep cu sucul de roșii pentru că trebuie să-l fierb prima dată, după care fac chiftelele. Dăm roșiile prin mașină, voi pune o linguriță de zahăr, cât să-i tai aciditatea. Adaug, sare, foi de dafin, câteva boabe de piper, iar mai târziu voi pune și un pic de oțet. Îl punem să fiarbă, după care mă ocup de carne, să facem chiftelele. Carne de porc, pâine, două cepe, usturoi, mărar, pătrunjel, sare și piper. Nu toc doar carnea, voi toca și ceapa în același timp, dar și usturoiul și verdeața. Le combin. Am stors bine pâinea, o dau și pe ea prin mașină. Am tocat toate ingredientele. Pun ouăle și condimentele, apoi amestecăm. După ce le-am prăjit, le scoatem frumos pe șervețel să iasă grăsime.”, a povestit chef Sorin Bontea.
Care este secretul ca chifteluțele marinate să iasă ca la restaurant
Acum, că chifteluțele sunt gata, chef Sorin Bontea le adaugă peste sos, având nevoie și ele de câteva minute pentru a fierbe odată cu el. Secretul pentru ca chifteluțele să vă iasă exact ca la restaurant este o linguriță de oțet pusă în sos, peste chifteluțe, iar rezultatul va fi unul pe măsură. „Chifteluțele sunt gata, sosule și el gata, doar că trebuie să le fierbem în sos, să fiarbă un clocot, astfel se sparg. Sosul trebuie să fie mai light pentru că chifteluțele au deja făină și vor mai îngroșa sosul. Ce bine arată, ce bine miroase! Nu uitați, se pune un pic de oțet peste sos și chifteluțe. O linguriță, pentru că nu le vrem foarte acre și amestecăm cu grijă să nu se sfărâme.”, a mai spus bucătarul.