Gospodinele din zona Bran trudesc de dimineata pana seara pentru a pregati muraturile cele mai bune din Transilvania.
Alina Bangala, una dintre gospodinele cunoscute in Bran, spune ca totul se face cu migala si multa imaginatie. Legumele trebuie sa fie obligatoriu aratoase, dar si gustoase. Ingredientele se cumpara din timp, iar treaba se face obligatoriu pe muzica populara, daca vrei sa ai spor. „Pentru inceput se taie legumele si se aleg ingredientele. De exemplu, la 6 kg de gogosari folosim 750 g zahar, 1 litru otet, 7 linguri sare, foi de dafin si piper.
Mai am un secret: pentru ca muraturile sa iasa delicioase mai adaug o lingura de miere”, spune Alina Bangala.
Ca sa se pastreze, muraturile trebuie tinute intr-un lichid special care contine apa, otet, sare si zahar.
sursa
Alina Bangala, una dintre gospodinele cunoscute in Bran, spune ca totul se face cu migala si multa imaginatie. Legumele trebuie sa fie obligatoriu aratoase, dar si gustoase.
Ingredientele se cumpara din timp, iar treaba se face obligatoriu pe muzica populara, daca vrei sa ai spor. „Pentru inceput se taie legumele si se aleg ingredientele. De exemplu, la 6 kg de gogosari folosim 750 g zahar, 1 litru otet, 7 linguri sare, foi de dafin si piper. Mai am un secret: pentru ca muraturile sa iasa delicioase mai adaug o lingura de miere”, spune Alina Bangala.
Ca sa se pastreze, muraturile trebuie tinute intr-un lichid special care contine apa, otet, sare si zahar.
sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro