Oul contine atat calciu, cat si vitamina D, necesara pentru fixarea calciului in oase. Vitamina D este sintetizata in piele prin expunerea la soare, in timpul iernii insa acest lucru nu este posibil. Pentru a suplini lipsa vitaminei D, in sezonul rece putem sa mancam trei-patru oua pe saptamana.
Este o metoda sigura de prevenire a osteoporozei – boala raspandita nu numai in randul femeilor aflate la menopauza, ci si in randul barbatilor. Oul este recomandat si copiilor peste 3 ani, care au nevoie de suplimentarea dozei zilnice de vitamina D in lunile de iarna, pentru prevenirea rahitismului.
Secretul oualor de Paste reusite este urmatorul: fierbeti-le in apa sarata, vopsiti-le adaugand in culoare o lingura de otet, puneti-le sa se scurga pe un ziar si, inainte sa se raceasca, ungeti-le cu o carpa moale umezita in untdelemn sau untura.
Ouale fierte, nevopsite, pe care vreti sa le umpleti sau sa le puneti in drob, se curata de coaja usor daca imediat dupa fierbere le spargeti la capul turtit si le bagati in apa rece.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: secretele.com