Jurnalista a dezvăluit secretul pastelor și cum face ca sosul să rămână lipit de ele.
Gabriela Cristea își găsește de cele mai multe o relaxarea în bucătărie, iar în timp ce pregătește mâncăruri delicioase pentru întreaga familie, împarte adesea și trucuri ca preparatele să iasă delicioase. Atunci când este întrebată despre o anumită mâncare, făcând cu ochiul celor care o urmăresc online, revine și mărturisește, pas cu pas, cum ajunge la rezultatul final și ce folosește ca totul să iasă ca la carte. De această dată, Gabriela Cristea a împărtășit secretul pastelor delicioase și cum face ca gustul să se apropie de cel din Italia.
Care este secretul pastelor dezvăluit de Gabriela Cristea?
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru ca pastele să iasă delicioase, iar sosul să rămână lipit de ele, Gabriela Cristea a împărtășit fiecare pas pe care îl realizează, astfel că începe prin a le fierbe după instrucțiunile de pe pachet.
Când sunt gata, ia o cană din apa în care au fiert, scurge pastele, la adaugă peste sos, le amestecă și le mai lasă timp de câteva minute. Ulterior, pentru ca sosul să se lipească de paste, adaugă cana de apă din pastele care au fiert, le amestecă din nou și pentru un plus de savoare, adaugă parmezan. Rezultatul este unul delicios, iar pastele ajung să fie gătite mai aproape gustul lor original, folosindu-ne de un mic truc pe care îl avem deja la îndemână.„M-ați întrebat de mai multe ori cum reușesc eu să fac pastele să fie cleioase, să fie sosul acela adunat pe paste și să stea, să le fac ca pe cele din Italia. Am pus pastele la fiert în apă opărită cu sare, destul de multă sare, cât să le dea un gust și vă arăt care este secretul. Unul foarte simplu și la îndemână. Nu trebuie să faceți nimic în plus, doar să nu mai aruncați ceva.