Secretul pentru a obține cele mai bune ghebe murate. Ce să adaugi în borcan pentru un gust aparte

ghebe murate
ghebe murate

Toamna este momentul în care gospodinele se pregătesc de iarnă, pregătind murăturile. Află din acest articol o rețetă simplă de ghebe murate, dar și la ce trucuri trebuie să apelezi, pentru a obține un preparat gustos!

Deși cei mai mulți români aleg să prepare castraveți și gogoșari murați, dar și conopidă și varză murate, ciupercile sunt și ele legume ce sunt extrem de gustoase, atunci când stau la murat. Multe gospodine aleg să prepare ghebe murate. Descoperă în rândurile de mai jos, cum poți să ai în cămara ta, cele mai bune ghebe murate, cu puține ingrediente și fără prea mult efort.

Cum se prepară ghebele murate

Citește și: Mâncare tradițională din enchiladas. Este suficient de sățioasă și impresionantă pentru a fi servită la evenimente mai speciale!

ghebe murate reteta
ghebe murate reteta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcintă cu mere. Devine un desert irezistibil pentru orice iubitor de dulciuri clasice!

Ghebele murate sunt o modalitate delicioasă și tradițională de a conserva aceste ciuperci pentru iarnă.

Aceste ciuperci de pădure se potrivesc perfect în murături datorită gustului lor intens, iar procesul de conservare le păstrează aroma proaspătă pentru o perioadă îndelungată. Din fericire, nu ai nevoie de prea multe ingrediente, pentru ca preparatul final să fie excelent. Ghebele murate sunt o variantă excelentă de garnitură și merg de minune lângă o friptură.

Rețeta simplă de ghebe murate

reteta ghebe murate
reteta ghebe murate[Sursa foto: freepik]

Majoritatea femeilor folosesc rețetele de murături de la mamele sau bunicile lor, însă iată o rețetă simplă de ghebe murate. Nu îți va fi greu să o prepari, nici măcar dacă este prima dată când pui legume la murat!

Ingrediente:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

1 kg de ghebe proaspete

• 1 litru de apă

• 200 ml oțet

• 2-3 linguri de sare pentru murături

• 1 lingură de zahăr

• 3-4 căței de usturoi

• 1-2 foi de dafin

• Boabe de piper (5-6 boabe)

Citește și: Ce se întâmplă cu Robert, fostul concurent de la „Casa iubirii” prins în inundatiile din Spania: „Ne îngrijorăm...”- kanald.ro

Citește și: Românii Gabi, Dana și fiica lor Alex au fost găsiți morți într-un garaj din Valencia. Tăvălugul apei i-a luat prin surprindere- stirilekanald.ro

• Boabe de muștar (opțional)

• Crenguțe de mărar uscat sau cimbru

Primul pas este să speli și să cureți ghebele. Ulterior, este nevoie să le fierbi timp de 10 minute. Într-o altă oală, adaugă 1 litru de apă, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și usturoiul tăiat feliuțe. Fierbe amestecul 5-10 minute pentru a permite aromelor să se combine.

Apoi, așază ghebele în borcane sterilizate, presându-le ușor pentru a nu lăsa spații libere. Dacă dorești, poți adăuga câteva crenguțe de mărar uscat sau cimbru pentru un plus de aromă. Toarnă saramura fierbinte peste ghebe, asigurându-te că ciupercile sunt complet acoperite. Închide borcanele ermetic cu capace bine sterilizate, iar apoi asigură-te că lași borcanele timp de două săptămâni, până să le deschizi.

Alte trucuri pentru a obține cele mai bune ghebe la borcan pentru iarnă

ghebe murate la borcan
ghebe murate la borcan[Sursa foto: freepik]

În primul rând, este important să folosești ingrediente de calitate, fie că este vorba de condimente sau oțet. De asemenea, în această rețetă sunt foarte importante condimentele. Nu toată lumea folosește boabe de muștar la murături, însă acestea oferă un gust incredibil ghebelor. Nu doar rețeta este importantă, ci și modul în care depozitezi murăturile. Borcanele trebuie depozitate într-un loc întunecos și răcoros, pentru a preveni oxidarea și fermentarea rapidă. Lasă ghebele să se mureze pentru cel puțin 2 săptămâni înainte de a le deschide. Acest timp permite aromelor să se dezvolte și oferă ghebelor o textură plăcută.

Pregătite astfel, ghebele murate sunt gata să completeze mesele de iarnă și să aducă o savoare deosebită în orice rețetă tradițională

Beneficiile ghebelor

Ghebele sunt bogate în proteine, fiind o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani sau pentru cei care caută o alternativă la proteinele animale. De asemenea, ghebele sunt foarte sărace în calorii și grăsimi, ceea ce le face ideale pentru o dietă echilibrată și pentru cei care doresc să își mențină greutatea sub control. Așadar, fie că îți dorești să adaugi o garnitură excelentă la mâncarea ta, vrei să simți gustul unor murături speciale sau urmezi un stil de viață sănătos sau vegetarian, ghebele murate sunt o variantă foarte bună.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini din penthouse-ul în care urmează să se mute Culiță Sterp cu Daniela Iliescu

Angela Similea, probleme financiare grave. Nu mai are locuință stabilă pentru că a fost nevoită să își vândă proprietățile pentru a acoperi un credit de 700 de mii de euro

Cum să îți creezi o garderobă capsulă minimalistă. Care sunt piesele vestimentare de care ai nevoie

Ce meserie are Antoni de la Casa iubirii! Iată cu ce se ocupa carismaticul tânăr până să ajungă în emisiune pentru a-și căuta perechea

Ultimele cuvinte ale celor doi români luați de ape în Valencia! Cutremurător ce i-au spus fiicei lor la telefon


Cookies