Mai sunt cateva zile până la sărbătoarea Paștelui și femeile din întreaga țară sunt în ultima sută de metri cu pregătirile pentru a pregăti mâncărurile care vor fi servite la masa de sărbătoare, unde se vor aduna alături de familie și prieteni apropiați.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul pentru cea mai bună salată de boeuf de Paște. Mai jos vei găsi ingredientele de care ai nevoie pentru a te bucura de cel mai bun preparat, alături de familie și prieteni.
Secretul pentru a pregăti cea mai bună salată boeuf de Paște
Cu siguranță, Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru credincioși. Aceasta este perioada în care familiile se reunesc și sărbătoresc Învierea Domnului împreună.
Pe lângă drobul de miel, cozonacul, pasca sau ouăle roșii, renumita salată de boeuf este o altă mâncare preferată de români în ziua de Paște.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 300 g cartofi fierți
- 150 g morcovi fierți
- 80 g mazăre fiartă
- 4 ouă
- 80 g ardei gras murat
- 80 g castraveți murați
- 2 linguri muștar
- 1 lămâie
- 400 ml ulei măsline/ floarea soarelui
- 300 g pulpă vită
Mod de preparare:
- puneți pulpa de vită să fiarbă într-o oala cu apa sărată
- când carnea e gata, adăugați legumele întregi la fiert.
- după ce s-au răcit, tăiați ingredientele cuburi mici
Pentru maioneză:
- amestecați 2 gălbenușuri cu muștarul, sucul de la o lămâie și uleiul de floarea-soarelui (uleiul nu se pune tot odată, se toarnă fir subțire în timp ce se amesteca gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se pune la final când maioneza este emulsionată).
- când crema e gata, iar ingredientele tocate cuburi amestecați totul cu maioneza și murăturile tocate.
După ce ați parcurs pașii de mai sus, vă veți putea bucura de cea mai bună salată de beouf alături de familie și de toți cei dragi, la masa de Paște. Poftă bună tuturor!