Niciun bucatar nu este dispus sa dezvaluie secretul care face salata de icre sa nu se taie si sa fie pufoasa si gustoasa.
Cu mare greutate, unii dintre ei dezvaluie acest mic ingredient care nu trebuie sa lipseasca la pregatirea salatei.
”Este vorba de o lingura de apa minerala, care se adauga din cand in cand, in timp ce amestecam bine icrele cu ulei si cu zeama de la o jumatate de lamaie”, lamureste, intr-un final, o bucatareasa cu experienta.
”Icrele sunt foarte pretentioase, dar pentru mai multa siguranta se pot face cu gris sau cu paine proaspata”, mai explica ea.
”Cam doua linguri de gris se pun la fiert in apa, fara alt adaos de sare sau altceva. Se face un gris mai tare si se lasa sa se raceasca”, continua ea.
Icrele se dau intai prin sita, pentru a se alege pielitele. Daca sunt sarate, e bine sa se lase putin in apa intai, pentru a se desara. Grisul fiert si racit se pune intr-un castron, apoi se adauga icrele si se amesteca, incet, cu o lingura sau cu un mixer si se adauga ulei putin cate putin, ca si la maioneza.
Pentru a nu se taia, se adauga din cand in cand o lingura de apa minerala, care le va face si mai pufoase. Se adauga constant cate putin ulei si se amesteca incontinuu, astfel ca la 50 de grame de icre se poate folosi maxim 350 ml de ulei, pentru a nu deveni prea uleioase. La final se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, care le va da un gust mai putin uleios.
De asemenea, se mai poate adauga la final ceapa razuita si stoarsa.
Sursa
Cu mare greutate, unii dintre ei dezvaluie acest mic ingredient care nu trebuie sa lipseasca la pregatirea salatei.
”Este vorba de o lingura de apa minerala, care se adauga din cand in cand, in timp ce amestecam bine icrele cu ulei si cu zeama de la o jumatate de lamaie”, lamureste, intr-un final, o bucatareasa cu experienta.
”Icrele sunt foarte pretentioase, dar pentru mai multa siguranta se pot face cu gris sau cu paine proaspata”, mai explica ea. ”Cam doua linguri de gris se pun la fiert in apa, fara alt adaos de sare sau altceva. Se face un gris mai tare si se lasa sa se raceasca”, continua ea.
Icrele se dau intai prin sita, pentru a se alege pielitele. Daca sunt sarate, e bine sa se lase putin in apa intai, pentru a se desara.
Grisul fiert si racit se pune intr-un castron, apoi se adauga icrele si se amesteca, incet, cu o lingura sau cu un mixer si se adauga ulei putin cate putin, ca si la maioneza.
Pentru a nu se taia, se adauga din cand in cand o lingura de apa minerala, care le va face si mai pufoase. Se adauga constant cate putin ulei si se amesteca incontinuu, astfel ca la 50 de grame de icre se poate folosi maxim 350 ml de ulei, pentru a nu deveni prea uleioase.
La final se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, care le va da un gust mai putin uleios. De asemenea, se mai poate adauga la final ceapa razuita si stoarsa.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro