O supa crema delicioasa si sanatoasa, numita adesea si „ciorba de burta fara burta” pentru ca are un gust asemanator cu satiosul preparat amintit, este cea facuta din usturoi.
Ingrediente pentru patru portii:
1 ceapa medie
2 linguri de unt
12 catei de usturoi
2 linguri de faina
0,75 l supa
250 g smantana groasa
4 baghete feliate
sare
piper macinat proaspat
un praf de nucsoara proaspata
1 lingura suc de lamaie
2 linguri cascaval
Emmentaller proaspat ras
1 lingura de oregano sau patrunjel tocat
Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa, conform eculinar.ro. Usturoiul curatat si taiat in 4, pe lungime, se prajeste si el usor impreuna cu ceapa. Se amesteca si faina pana devine aurie, se adauga supa si smantana consistenta, se pune capacul pe oala si se lasa la fiert timp de aproape 20 de minute.