Vrei ca omleta sa-ti iasa perfect de fiecare data? Incearca acest truc wow!
Evident ca omleta perfecta este aceea care iti place tie. Depinde, asadar, de ce iti doresti. Pentru o omleta clasica foloseste numai oua, sare si piper. Pentru una mai pufoasa adauga si o lingura de apa rece pentru fiecare ou. Apa va actiona atunci cand pui amestecul in tigaia incinsa si va forma vapori care vor face omleta mai pufoasa. Si tot pufoasa va fi daca bati albusurile si galbenusurile separat si apoi le amesteci.
Tigaia trebuie sa fie incinsa bine pentru ca numai asa vei putea obtine crusta aurie de deasupra omletei. Ai grija ce tigaie folosesti! O tigaie prea mare va face ca omleta sa se arada, iar una prea mica o va face sa se coaca prea incet. In mod ideal, o tigaie cu diametrul de 23 cm este buna pentru o omleta din 2-3 oua.
Cat despre cum o intorci de pe o parte pe alta... ai la indemana fie rabdarea de a o lasa sa se inchege bine si sa sa o poti ridica cu o spatula pentru a o intoarce, fie aplici metoda Juliei Child si o intorci ca pe o clatita in aer, evident rezultatul fiind o omleta impaturita (asa cum au francezii) si nu nu una perfect rotunda( cum le place spaniolilor).
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro