Secretul pentru cea mai pufoasa paine de casa! Reteta de la tara!

Secretul pentru cea mai pufoasa paine de casa! Reteta de la tara!
Secretul pentru cea mai pufoasa paine de casa! Reteta de la tara!

Daca vrei sa mananci o paine gustoasa ca la bunica la tara, incearca aceasta reteta simpla.

Ingrediente: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,
15 g sare, 50 mL sare.

Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile.

Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime. Se coace la cuptor circa o ora, in tavi inalte, umplute numai pe jumatate.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Semne care iti spun ca trebuie sa renunti urgent la paine!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies