Daca vrei sa faci cel mai gustos pilaf, aplica aceste trucuri simple.
• Ardeii şi roşiile se taie cubuleţe cât de mici
• Carnea se taie porţii mici
• Se pune uleiul la încins, apoi ceapa, să se înmoaie
• Când ceapa s-a înmuiat cât de cât, se adaugă carnea şi se lasă un pic, să se rumenească uşor
• Se spală orezul în două-trei ape şi se varsă peste carne şi ceapă, să sfârâie şi să ia gust de prăjeală
• După câteva minute, se adaugă apa să se acopere tot, se pun şi ardeii, morcovii, roşiile, sare, piper (boabe), boia şi se dă la cuptor, la foc liniştit
• Dacă a scăzut apa, se mai adaugă
• Într-o jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful e gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra
• Se oferă fierbinte, cu murături sau salate oţeţite.
Taină: Dacă în loc de apă puneţi ceşti cu supă de găină, va fi mult mai bine. Dacă în loc de untdelemn veţi prăji ceapa şi carnea în untură de găină sau de gâscă va fi un deliciu.
Sursa: Adevarul.ro