Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti gem de gutui, ca la mama acasă.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti gem de gutui, ca la mama acasă.
Gem de gutui, pregătit de Chef Ștefan Popescu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De această dată, Chef Ștefan Popescu nu a mai oferit o rețetă propriu-zisă pe contul său de TikTok, ci mai degrabă câteva trucuri și sfaturi gospodinelor care își doresc să pregătească gemul de gutui, într-un timp scurt, cu doar câteva ingrediente care împreună fac un desert pe măsura sezonului, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilăria
Ingrediente
- Gutui
- Apă
- Zahăr
Mod de preparare
- Începem prin a tăia cubulețe mici gutuile, apoi le punem într-o oală, la fiert.
“Au fiert aproximativ 20-30 de minute și acum le blendez, să le fac o pastă fină.
Adaug apoi apa și zahărul și pun din nou la fiert încă vreo 40 de minute.
Este un gem de gutui de toamnă, foarte bun, gustos, care se face destul de rapid. (…)
Deci sărut-mâna mamă că m-ai învățat să fac acest gem de gutui fantastic!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pe contul său de TikTok.