Cu siguranță toți suntem fanii gogoșilor, pe lângă gustul delicios pe care îl au, acestea ne aduc aminte foarte mult de copilărie. Foarte multe gospodine încearcă să țină pentru ele secretul unui aluat fraged, pufos și aromat. Iată care este secretul pentru cele mai pufoase gogoși!
Cu toții avem un desert preferat, iar cu siguranță gogoșile sunt pe primul loc pentru foarte multe persoane. Ele se pot combina cu un suc răcoritor și cu foarte multe topping-uri care le va schimba gustul și îl va face unul inedit.
Care este ingredientul secret ce le face pufoase
Gogoșile sunt un desert pe cinste, iar mulți dintre noi le-ar alege oricând.
Cu ajutorul acestui ingredient vei reuși să pregătești un desert de-a dreptul delicios care îi va face pe membrii familiei să aprecieze aluatul pufos și foarte gustos.
Citeste si: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de vinete
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Aluatul se prepară cu ajutorul câtorva ingrediente simple, ca de exemplu, coji de lămâie și zahăr. Acesta vor ieși pufoase cu ajutorul ouălor, deoarece secretul este cantitatea lor.
Cel mai indicată ar fi să folosiși numai gălbenușuri, fără albușuri.Rețeta de gogoși pufoase- Ingrediente
- 500 g făină
- 2 gălbenușuri
- 350 ml lapte
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- un praf de sare
- coajă de lămâie
- 1 lingură zahăr
- 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
- 10 g zahăr pudră vanilat
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare gogoși pufoase
La început se va amesteca drojdia cu o lingură de zahăr și cu laptele călduț. Aceasta se va lăsa să se activeze puțin, până când lichidul va face spumă. Ulterior, se bat bine gălbenușurile cu 300 de grame de făină, cu ajutorul unui mixer. Se adaugă sare, zahăr vanilat, coajă de lămâie și restul de făină. Aluatul obținut se frământă până când se obține o cocă elastică și moale.