Asemenea unor cadane din "1001 de nopti", ele nu s-au multumit niciodata doar cu darul naturii, sporindu-si frumusetea cu elixiruri si ritualuri secrete.
Apa de trandafiri
Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu intinsa si matasoasa este apa de trandafiri, pe care o pulverizeaza pe fata in fiecare dimineata, pentru a avea tenul intins si catifelat. Este un tonifiant natural si ofera pielii o stralucire aparte. Iata o reteta simpla, de preparare a apei de trandafiri: puneti la macerat o mana de petale de trandafiri, intr-o jumatate de pahar de apa.
Lasati-le la macerat de seara pana dimineata, apoi filtrati lichidul. Separat, turnati o jumatate de pahar de apa clocotita, peste o mana de petale de flori, lasati-le la infuzat 20 de minute, apoi strecurati. Combinati infuzia cu maceratul si veti obtine apa proaspata de trandafiri, care rezista la frigider, nu mai mult de 3 zile.
Cojile de fructe si legume
Turcoaicele isi maseaza pielea, cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la indemana.
Iata cum: desprindeti coaja de banana, mar, gutuie etc. si frecati-o cu interiorul pe piele, cu miscari circulare. Exfoliaza si alimenteaza pielea cu vitamine. Puteti folosi si coji de avocado, de castraveti, pier=sici, dar si de portocale, lamai, grapefruit.
Sursa
Apa de trandafiri
Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu intinsa si matasoasa este apa de trandafiri, pe care o pulverizeaza pe fata in fiecare dimineata, pentru a avea tenul intins si catifelat.
Este un tonifiant natural si ofera pielii o stralucire aparte. Iata o reteta simpla, de preparare a apei de trandafiri: puneti la macerat o mana de petale de trandafiri, intr-o jumatate de pahar de apa. Lasati-le la macerat de seara pana dimineata, apoi filtrati lichidul. Separat, turnati o jumatate de pahar de apa clocotita, peste o mana de petale de flori, lasati-le la infuzat 20 de minute, apoi strecurati. Combinati infuzia cu maceratul si veti obtine apa proaspata de trandafiri, care rezista la frigider, nu mai mult de 3 zile.
Cojile de fructe si legume Turcoaicele isi maseaza pielea, cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la indemana. Iata cum: desprindeti coaja de banana, mar, gutuie etc. si frecati-o cu interiorul pe piele, cu miscari circulare. Exfoliaza si alimenteaza pielea cu vitamine. Puteti folosi si coji de avocado, de castraveti, pier=sici, dar si de portocale, lamai, grapefruit.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro