Secretul unor sarmale de post delicioase. Măicuțele de la mănăstirea Prislop au spus ingredientul magic

Secretul unor sarmale de post delicioase. Măicuțele de la mănăstirea Prislop au spus ingredientul magic
Secretul unor sarmale de post delicioase

Cum să gătești cele mai delicioase sarmale de post. Secretul din rețeta gustoasă, făcută de măicuțele de la mănăstirea Prislop.

Rețetă de sarmale de post, după cum le prepară măicuțele de la mănăstirea Prislop. Femeile folosesc diverse ingrediente pentru o aromă senzațională.

Rețetă de sarmale de post, după cea a măicuțelor de la mănăstirea Prislop

În aproape o lună vom intra cu toții în postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante din an. Așadar, vă putem sugera o rețetă  de sarmale, pe care o puteți savura alături de persoanele dragi.

Iată ingredientele necesare pentru rețeta delicioasă de sarmale de post!

Ingrediente

1 varză murată mare,
450 g ciuperci champignon,
1 morcov ras,
o felie mică de țelină,
1 ceapă mare tocată fin,
130 g orez,
300 ml suc de roșii,
3 linguri pastă de roșii,
1-3 frunze de dafin,
1 linguriță cimbru uscat,
1/2 legături pătrunjel,
1 praf

de oregano,
2-3 linguri de ulei,
apă fiartă.

Citește și: Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Secretul unor sarmale de post delicioase[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!

Mod de preparare, pas cu pas

1. Înainte de toate, se fierbe orezul. Pentru asta, se călesc primă oară legumele. Mai apoi, se pune într-o oală 2, 3 linguri de ulei, se lasă să se încingă, iar apoi se adaugă ceapa tocată mărunt.
2. În momentul în care ceapa devine ușor aurie, se pune morcovul ras și ciupercile tocate mărunt. Toate se amestecă cu o ustensilă până când devin moi.


3. Mai apoi, se toarnă și o cană de apă, și se așteaptă să fiarbă, ca mai apoi să se completeze cu orezul, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.
4. Nu se lasă pe foc decât 2, 3 minute. Ulterior, se ia câte o frunză de varză în mână sau de viță de vie, după preferințe, peste care se pune o lingură de orez și se rulează.

Citește și: Ce să faci cu varza murată la două săptămâni după ce a fost pusă în butoi. Trucul care o va face să reziste până la primăvară

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Secretul unor sarmale de post delicioase[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase

5. Odată rulate sarmalele, într-o altă oală se așează la fund frunze de varză, tăiate julien, restul morcovului ras și țelină rasă fin. După, sucul se amestecă cu pasta de roșii, pasul următor fiind acela de a așeza frumos sarmalele.
6.

După ce se adaugă sarmalele una câte una, se mai face un rând de varză tăiată julien, iar peste se presară boabele de piper.
7. Se toarnă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.
8. Totul se fierbe în jur de 30 de minute la foc mediu-mic, cu capacul deasupra. Din când în când, dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Odată ce a trecut jumătatea de oră, mâncarea se dă la cuptor pentru un interval de 45-50 de minute.
După ce ați respectat toate instrucțiunile, nu vă mai rămâne decât să gustați din preparat. Sarmalele se servesc calde. Poftă bună!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies