Cum să gătești cele mai delicioase sarmale de post. Secretul din rețeta gustoasă, făcută de măicuțele de la mănăstirea Prislop.
Rețetă de sarmale de post, după cum le prepară măicuțele de la mănăstirea Prislop. Femeile folosesc diverse ingrediente pentru o aromă senzațională.
Rețetă de sarmale de post, după cea a măicuțelor de la mănăstirea Prislop
În aproape o lună vom intra cu toții în postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante din an. Așadar, vă putem sugera o rețetă de sarmale, pe care o puteți savura alături de persoanele dragi.
Ingrediente
1 varză murată mare,
450 g ciuperci champignon,
1 morcov ras,
o felie mică de țelină,
1 ceapă mare tocată fin,
130 g orez,
300 ml suc de roșii,
3 linguri pastă de roșii,
1-3 frunze de dafin,
1 linguriță cimbru uscat,
1/2 legături pătrunjel,
1 praf
2-3 linguri de ulei,
apă fiartă.
Citește și: Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!
Mod de preparare, pas cu pas
1. Înainte de toate, se fierbe orezul. Pentru asta, se călesc primă oară legumele. Mai apoi, se pune într-o oală 2, 3 linguri de ulei, se lasă să se încingă, iar apoi se adaugă ceapa tocată mărunt.
2. În momentul în care ceapa devine ușor aurie, se pune morcovul ras și ciupercile tocate mărunt. Toate se amestecă cu o ustensilă până când devin moi.
3. Mai apoi, se toarnă și o cană de apă, și se așteaptă să fiarbă, ca mai apoi să se completeze cu orezul, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.
4. Nu se lasă pe foc decât 2, 3 minute. Ulterior, se ia câte o frunză de varză în mână sau de viță de vie, după preferințe, peste care se pune o lingură de orez și se rulează.
Citește și: Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase
5. Odată rulate sarmalele, într-o altă oală se așează la fund frunze de varză, tăiate julien, restul morcovului ras și țelină rasă fin. După, sucul se amestecă cu pasta de roșii, pasul următor fiind acela de a așeza frumos sarmalele.
6.
7. Se toarnă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.
8. Totul se fierbe în jur de 30 de minute la foc mediu-mic, cu capacul deasupra. Din când în când, dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Odată ce a trecut jumătatea de oră, mâncarea se dă la cuptor pentru un interval de 45-50 de minute.
După ce ați respectat toate instrucțiunile, nu vă mai rămâne decât să gustați din preparat. Sarmalele se servesc calde. Poftă bună!