Secretul unui aluat perfect pentru plăcintă. Cum să iasă mereu pufos ca al bucătarilor!

Secretul unui aluat perfect pentru plăcintă

În cea mai mare parte, aluatul pentru plăcintă, este alcătuit din câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, unele compoziții vor ieși mereu mai bine decât altele. Conform unor bucătari pricepuți, totul stă în tehnică.

Cum să obții un aluat pufos pentru plăcintă. Totul stă în tehnică, iar dacă îți dorești să ai un aluat pufos pentru plăcintă, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.

Secretul unui aluat perfect constă foarte mult în ingrediente, trebuie să folosiți ingredientele corecte. Iată de ce ai nevoie pentru un aluat așa cum îți dorești!

Citeste si: Cum să asociem corect vinul cu mâncarea. „Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an!”

truc pentru aluat pufos [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • un kg de făină
  • 150 de ml de ulei rafinat
  • 15 g de drojdie uscată
  • 450 de ml de apă caldă
  • două ouă
  • o linguriță de sare

Mod de preparare

Pentru început, toarnă apa caldă într-un bol adânc, iar apoi adaugă drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și o lingură de făină. Ulterior, amestecă totul cu un tel și acoperă bolul cu un prosop. Lasă coca la dospit pentru aproximativ 15 minute.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Următorul pas este la fel de simplu, trebuie să încorporezi toată făina, uleiul și să frămânți bine aluatul. După ce ai obținut un aluat omogen și moale, adaugă-l într-un bol, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 40 de minute, iar acesta este secretul pentru un aluat pufos, exact așa cum îți dorești.

Citeste si: Ingredientul secret pentru cel mai gustos pilaf

Cea mai bună umplutură pentru plăcintă

Secretul unui aluat perfect pentru plăcintă [Sursa foto: freepik]

Chiar dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie, gospodinele  știu că umplutura pentru plăcintă reprezintă un factor foarte important. Iată care sunt ingredientele, dacă îți dorești cea mai bună umplutură pentru plăcintă.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  • 300 de g de brânză de vaci
  • 10 g de pătrunjel
  • 10 g de mărar
  • O jumătate de linguriță de sare
  • Un ou.
  • Un gălbenuș de ou

Mod de preparare

Secretul unui aluat perfect pentru plăcintă [Sursa foto: freepik]

Pentru început, aluatul pe care l-ai preparat anterior trebuie frământat cu puțină făină și întins cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, iar cu ajutorul unui cuțit crestează două tăieturi, dar nu până la capăt. În bolul cu brânză, adaugă oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, amestecă toate ingredientele și pune umpluta pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.

În vasul cu brânză pune oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, amestecă ingredientele și adaugă umplutura pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.

Tapetează marginile astfel încât să nu iasă umplutura și începe să împletești plăcinta. Așaz-o în tava de copt, acoper-o cu un prosop și las-o la crescut pentru aproximativ 20 de minute. Unge plăcinta cu un gălbenuș de ou și dă tava la cuptor pentru 40 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Spor la treabă și poftă bună!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor