Sedentarismul nu duce doar la aparitia obezitatii! Poate avea un alt efect negativ asupra corpului, la fel de grav!

Sedentarismul nu duce doar la aparitia obezitatii! Poate avea un alt efect negativ asupra corpului, la fel de grav!
Sedentarismul nu duce doar la aparitia obezitatii! Poate avea un alt efect negativ asupra corpului, la fel de grav!

Cercetatorii de la University College din Londra subliniaza ca persoanele care au perioadele lungi de inactivitate au un risc cu pana la 75% de a suferi de diabet.

 

Studiul efectuat arata ca cei care nu au activitati fizice in vacante se pot confrunta cu o crestere a riscului de diabet, chiar daca in restul timpului fac sport regulat.

La noul studiu au participat 4.000 de persoane, a caror activitate fizica a fost monitorizata intre cinci si zece ani. Printre activitatile analizate s-au numarat privitul la televizor, cusutul si statul pe scaun, la birou.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dupa cinci ani, persoanele care, pe parcursul unei saptamani, au petrecut asezate mai putin de 12 ore si au efectuat minimum patru ore de exercitii fizice prezentau cu 25% mai putine riscuri de a deveni obeze decat cele care petreceau asezate peste 25 de ore pe saptamana si care efectuau mai putin de 90 de minute de exercitii fizice.

Acest lucru se intampla pentru ca persoanele care petrec asezate mai putin timp beneficiaza mai mult de pe urma activitatilor fizice sau pentru ca cei care fac mai mult sport au tendinta sa stea asezati mai putin timp, spun cercetatorii.

Acelasi studiu a aratat ca un adult petrece asezat, in medie, 90% din timpul sau liber si cu cat perioada de inactivitate este mai mare cu atat circumferinta taliei creste.

Cercetari anterioare au aratat ca perioadele de inactivitate sunt un factor de risc pentru decesul prematur si maladii precum cancerul si cele cardiovasculare.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies