Semne că eşti într-o relaţie cu un narcisist

Semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist
Semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist

Ai auzit vreodata de tulburarea de personalitate narcisica? Daca nu, iti explicam noi.

Semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist. Ai auzit vreodata de tulburarea de personalitate narcisica? Daca nu, iti explicam noi ce anume este narcisismul, cat si cand devine acesta problematic in relatii. De multe ori un narcisic se va prezenta in fata ta drept un individ sarmant, implicat emotional, afectuos, diplomatic, carismatic si calduros. Si aceasta imagine a lui este atat de bine construita incat deseori femeile nu reusesc sa vada dincolo de ea adevarata sa natura: o persoana care nu simte empatie, o persoana careia ii lipseste un interes autentic pentru ceea ce face, simte si actioneaza exclusiv in

beneficiul sau, ignorand emotiile celor din jur, nerelationand cu acestea.

Femeile care cad victime unei asemenea persoane intra intr-un cerc vicios din care le este foarte greu sa mai iasa, intrucat ignora semnele de avertizare si construiesc o legatura traumatica cu narcisicul. In final, victima ajunge sa se invinovateasca pentru aceasta situatie. Un narcisic este o persoana foarte manipulativa, ceea ce il face foarte dificil de identificat.

Iata cateva semnale de alarma care ar trebui sa te puna pe ganduri si sa iti sugereze ca omul de langa tine ascunde o doza periculoasa de narcisism:

Romantism inconsecvent

Orice narcisic isi va incepe relatia cu o prima etapa de idealizare, in care te va bombarda cu gesturi frumoase, astfel incat sa te prinda. Este o strategie folosita pentru a te face dependent de narcisist.

Dar nu este strategia tipica a unui barbat de a cuceri. Se simte diferit, prin intensitatea sa in primul rand. Te face sa te simti speciala cum nimeni nu te-a mai facut pana acum. Daca ai sentimentul ca este prea frumos  ca sa fie adevarat, ei bine, este pentru ca fix asa e.

Semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist
Semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Abuz psihologic si emotional prin manipulare

Abuzul psihologic si emotional se refera la o forma de manipulare dificil de observat, intrucat intentia este de a pune la indoiala perceptia ta asupra realitatii. Vei ajunge in punctul in care nu mai stii ce sa crezi si speranta este cea care te va tine in continuare in relatie. Speranta ca faza initiala de romantism se va intoarce la tine si totul va fi ca la inceput.

Incalcarea limitelor

Daca partenerul tau alege in mod constant sa iti ignore si sa iti incalce limitele, fie ca o face subtil, fie ca o face pe fata, el iti va incalca, de fapt, dorintele si nevoia de siguranta. In plus, daca incerci sa il confrunti, va iintoarce vina asupra ta si te va manipula cu ajutorul unei atitudini de auto-victimizare periculoasa, neasumandu-si responsabilitatea asupra  faptelor.

Nu ar trebui sa permiti nimanui sa se joace cu tine.

Citeste si: Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Relaţia de cuplu a devenit toxică? Cum îţi ai seama şi ce poţi să faci

Victimizarea si furia

Narcisistii vor cauta intotdeauna sa le prioritizezi nevoile. Daca nu o faci, se vor supara imediat, acestia tanjind dupa satisfactie instantanee, urmare a egoismului lor. Daca nu te conformezi, vei avea parte fie de un comportament victimizator al acestora, in care tu vei fi singura vinovata, ori vei avea parte de furie necontrolata, pentru a recastiga controlul asupra ta. Se intampla deoarece narcisicii sunt lipsiti de empatie, cu alte cuvinte, ei nu vad decat propriile lor nevoi ce trebuie satisfacute, ignorand nevoile tale.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies