Semne că părul tău este potențial nesănătos

Semne că părul tău este potențial nesănătos
Semne că părul tău este potențial nesănătos

La fel cum probabil că poți simți când părul tău este sănătos, probabil că poți spune că ceva este în regulă atunci când nu este

La fel cum probabil că poți simți când părul tău este sănătos, probabil că poți spune că ceva este în regulă atunci când nu este. S-ar putea să pierzi mai mult păr decât în ​​mod normal, de exemplu, sau poate că părul tău se simte foarte uscat.

Există indicatori universali ai sănătății părului, deși tipul de păr influențează intensitatea acestor lucruri. Tipurile de păr deshidratate în mod natural, cum ar fi părul creț sau părul complet gri, vor fi predispuse la uscare – dar dacă începe să se rupă sau să se simtă fragil, trebuie să aruncați o

privire la ceea ce se întâmplă.

Semne că părul tău este potențial nesănătos
Semne că părul tău este potențial nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Aici, descoperiți semnele părului deteriorat, deși acestea pot varia în funcție de tipul de păr:

  • Părul este casant.
  • O mulțime de păr este îndepărtată atunci când treceți o perie sau pieptene prin el.
  • Cad bulgări mari de păr.
  • Aveți pete chelie vizibile sau vă puteți vedea cu ușurință scalpul.
  • Firele se rup la mijlocul arborelui.
  • Părul nu are luciu sau strălucire.
  • Este despicat la capete.
  • Este greu de descurcat.
  • Este mai uscat decât în ​​mod normal.

Cum să-ți îngrijești părul: lucruri de făcut și ce nu

În timp ce diferite tipuri de păr necesită metode diferite de îngrijire, un principiu este universal adevărat- este important să arătați părului dvs. puțină atenție. Aici, descoperă ce se poate și ce nu se face atunci când vine vorba de a-ți menține părul sănătos.

Nu vă supraprocesați părul

Supraprocesarea este dăunătoare pentru păr, indiferent de culoare, textură și genetică.

Ca fundal, supraprocesarea are loc atunci când vă decolorați părul sau folosiți în mod necorespunzător lucruri precum vopseaua de păr sau relaxantele. Supraprocesarea duce la ruperea legăturilor disulfurice și în cele din urmă la ruperea părului. Legăturile disulfurice sunt legăturile chimice care țin împreună proteinele părului, ceea ce îi conferă părului puterea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 Astfel, majoritatea experților recomandă să omiteți înălbitorul și să prelungiți timpul dintre retușurile de culoare (în timpul iernii, ei sugerează să așteptați până la 8 până la 10 săptămâni).

Semne că părul tău este potențial nesănătos
Semne că părul tău este potențial nesănătos[Sursa foto: PixaBay]

Alegeți un șampon și un balsam specific tipului dvs. de păr

Dacă mergeți pe culoarul de îngrijire a părului la magazinul dvs. local, sunt șanse să găsiți un produs pentru fiecare tip de păr (și pentru fiecare problemă de păr).

Și, se pare, nu sunt doar un truc. Aceste produse sunt destul de specializate și pot face o diferență. Este scalpul tău uscat sau gras? Parul tau este vopsit? Ai matreata? Asigurați-vă că alegeți șamponul și balsamul care sunt concepute pentru dvs. De exemplu, Academia Americană de Dermatologie sfătuiește ca persoanele cu mătreață să folosească un șampon special pentru mătreață pentru a ajuta la tratarea și controlul acesteia.

Nu vă uscați prea mult părul

O altă metodă de supraprocesare? Folosind prea regulat uscătorul de păr și instrumentele de coafare fierbinți. Uscătoarele, ondulatoarele și fierele de călcat plat vă pot arde părul și scalpul – și vă pot face să se rupă și să cadă.

Cercetările anterioare au analizat efectele utilizării uscătoarelor de păr la diferite temperaturi și au descoperit că suprafața părului a devenit mai deteriorată pe măsură ce temperatura uscătorului de păr crește.

Dacă folosiți un uscător de păr, folosiți la cea mai scăzută temperatură, la 15 centimetri distanță, pentru a preveni deteriorarea cât mai mult posibil. De asemenea, mutați dispozitivul cu o mișcare continuă, în loc să rămâneți într-un singur loc pentru perioade lungi de timp.

Protejați-vă părul și scalpul de soare

Când vine vorba de protecția solară, cei mai mulți dintre noi suntem îngrijorați de pielea noastră (de la față în jos până la degetele de la picioare), dar te gândești vreodată la scalpul și părul tău? Ar trebui! Părul vopsit poate schimba culorile de la soare, dar și scalpul se poate arde. De asemenea, fiți conștienți de faptul că soarele vă poate deteriora și părul- nu numai că îl decolorează, ci și poate deteriora cuticulei și rezistența fibrei capilare.

Nu sări peste balsam

Deși dușurile tale ar putea fi grăbite dacă programul tău este încărcat, este o idee bună să te asiguri că îți condiționezi părul după fiecare șampon. Acest lucru se datorează faptului că balsamul poate îmbunătăți aspectul părului care a fost deteriorat- adaugă strălucire, ajută la întărirea acestuia și chiar reduce electricitatea statică. Deci, un pic de balsam merită pentru o zi bună a părului.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Efectuați-vă propria cercetare asupra produselor înainte de a le cumpăra

O listă surprinzător de lungă de ingrediente este de obicei inclusă în fabricarea produselor de îngrijire a părului și nu toate sunt, cel puțin, sănătoase. Un studiu a descoperit o legătură potențială între cancerul de sân și utilizarea personală a vopselei de păr (adică produse cumpărate fără ghișeu), deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege dacă vopseaua de păr în sine provoacă un risc crescut de cancer de sân.

În cadrul cercetării, atunci când femeile albe au folosit vopsea de păr permanentă o dată sau de mai multe ori într-o perioadă de 12 luni, riscul lor de a dezvolta cancer de sân a fost cu 9% mai mare, comparativ cu femeile care nu au folosit niciuna. Femeile de culoare care au folosit vopsea de păr permanentă o dată sau de mai multe ori într-o lună au avut un risc și mai mare- cu 45% mai mare decât cele care nu au folosit-o. Studiul a implicat 46.709 de participanți.

Autorii subliniază că substanțele chimice din vopseaua de păr pot juca un rol în dezvoltarea cancerului de sân. Pentru a vă menține părul (și corpul) sănătos, merită să faceți puțină cercetare înainte de a cumpăra orice produs pentru părul dvs.

Pe de altă parte, un alt studiu mai lung și mai amplu nu a arătat nicio legătură între vopseaua de păr și riscul de cancer. Societatea Americană de Cancer observă că rezultatele cercetării sunt mixte.

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Citeste si: Trucul ieftin care te scapă de îngrășarea părului



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies