Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?

Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine
Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine

Află din rândurile următoare care sunt principalele semne ale deficitului de vitamine.

Pentru o bună funcționare a organismului nostru, acesta are nevoie de anumite vitamine și minerale care îndeplinesc o serie de funcții. Astfel, orice deficit existent la nivelul organismului nostru, poate duce la anumite simptome care se reflectă în activitatea noastră zilnică.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Carmen Pavelescu, medic pediatru și doctor în medicină, a vorbit despre deficitul de vitamine și cum se manifestă acesta.

Ce înseamnă deficitul de vitamine

Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine
Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, deficitul de vitamine reprezintă o scădere a nivelului de vitamine pe care le avem în organism.

Deficitul vine în cantitatea pe care noi o avem în organism și o rulăm. Este un metabolism al acestor vitamine, minerale, oligoelemente, pe care noi le absorbim, încercăm să ajungă acolo unde este nevoie, pe unele dintre ele le excretăm, pe altele nu, în cantitate mai mică sau mai mare.

În funcție de asta apare acest deficit de vitamine .”, a explicat specialistul în domeniu.

Acest deficit se observă de obicei prin apariția unor stări de oboseală, tremurat și scăderea calității somnului.  

Care sunt cauzele deficitului de vitamine    

Vitamina A

Citește și: Simptome care îți arată o carență de vitamine. La ce semne să fii atentă

Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine
Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vitamina A este o vitamină liposolubilă, care este foarte importantă în viața noastră, contribuind la calitatea vederii. Astfel, principalele simptome asociate cu deficitul de vitamina A sunt scăderea calității vederii, dar și tulburări ale imunității.

Potrivit specialistului în domeniu, principalele cauza care stau la baza unui deficit de vitamina A au legătură cu o alimentație nesănătoasă, care nu se asigură aportul zilnic necesar.

Vitamina B

În cazul vitaminei B, vorbim de fapt de un complex de vitamine B, care au un rol esențial în organismul, nostru, având o puternică legătură atât cu bunăstarea personală, cât și sănătatea fătului în cazul femeilor însărcinate, cărora le este recomandat să ia suplimente de vitamina B9 pentru a reduce riscul unei nașteri premature.  

Aici intervine procesul binecunoscut de vitamine hidrosolubile care se absorb și vin și influențează metabolismul celular la nivel energetic .”, a spus specialistul în domeniu.  

Astfel, principalele simptome ale unui deficit de vitamine din complexul B pot fi scăderea energiei, a lipsei de concentrare și degradarea proceselor cognitive.

Vitamina C

Citește și: Vitamina C şi beneficiile pentru piele. Care sunt cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire

Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine
Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vitamina C este cunoscută pentru acțiunea de care dă dovadă în procesul de întărire al sistemului imunitar.

De aceea, principalul factor care ne indică un deficit de vitamina C îl reprezintă scăderea sistemului imunitar. Totodată, vitamina C contribuie la absorbția de fier în organism. Așadar, persoanele care se confruntă cu un deficit de fier adesea au și un deficit de vitamina C.

Vitamina C acționează la nivel celular, ca niște coenzime, venind cu niște beneficii la nivel energetic. Toate mecanismele imune ale organismului nostru funcționează în parametrii optimi dacă nivelul de vitamina C este corespunzător .”, a spus specialistul în domeniu.

Vitamina D

Vitamina D este o vitamină pe care o luăm în special de la razele soarelui. Așadar, potrivit specialistului în domeniu, persoanele cu piele mai închisă la culoare sunt mai favorizați pentru un deficit de vitamina D, alături de copii și vârstnici.

Sunt niște factori favorizanți pentru deficitul de absorbție al vitaminei D. Persoanele vârstnice încep să aibă o absorbție din ce în ce mai scăzută odată cu înaintare în vârstă. Deficitul de vitamina D se corectează la orice vârstă .”, a spus specialistul în domeniu.  

Vitamina E

Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine
Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine[Sursa foto: freepik]

Vitamina E este o vitamină foarte importantă în special pentru femei, deoarece este direct responsabilă cu sănătatea părului, a unghiilor și a pielii. Astfel, de la primele semne ale degradării acestora, trebuie să verificăm dacă nu cumva în organismul nostru există un deficit de vitamina E.

Vitamina K

Potrivit specialistului în domeniu, vitamina K intervine în procesul de coagulare al sângelui. Astfel, deficitul de vitamina K în organism poate să fie marcat de sângerări excesive, apariția unor pete pe corp și a unor vânătăi care se vindecă foarte greu. În acest caz, este recomandat să consultați sfaturile unui specialist în domeniu.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cât de importante sunt vitaminele în sezonul rece  

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies