Simptome precum durerea în piept, respiraţia dificilă, ameţeala, oboseala şi senzaţia de slăbiciune anunţă producerea unui atac de cord.
Simptome precum durerea în piept, respiraţia dificilă, ameţeala, oboseala şi senzaţia de slăbiciune anunţă producerea unui atac de cord. Medicii recomandă prezentarea la spital cât mai curând posibil.
Un bun mijloc de a preveni infarctul este de a observa semnele precoce şi instituirea tratamentului necesar, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista „Annals of Internal Medicine“. ”Peste jumătate dintre pacienţii care mor din cauza infarctului au semne precoce, ceea ce înseamnă un timp suficient de mare pentru a intervene”, a explicat Eloi Marijon, autorul studiului. Cercetătorii au analizat ce se întâmplă cu precizie în cele patru săptămâni care preced apariţia unui atac cardiac şi au ajuns la concluzia că simptomele cele mai frecvente sunt următoarele:
Durerea în piept
Cel mai frecvent semnal de alarmă este durerea în piept. Chiar dacă la început ea se manifestă mai mult sub forma disconfortului sau senzaţiei de greutate în piept, durerea va creşte în mod constant până la survenirea atacului în sine.
Oboseala
Infarctul este cauzat de îngustarea parţială sau totală a arterelor coronariene. Or, când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puţin sânge decât ar trebui.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cum știi că te-a deocheat cineva
Dificultăţi respiratorii
Cum inima nu primeşte suficient sânge, nici plămânii nu vor beneficia de fluxul sangvin necesar.
Stări de slăbiciune
Atunci când organismul este în suferinţă circulatorie şi respiratorie, sunt inevitabile stările de slăbiciune, epuizarea, uneori chiar pierderea stării de conştienţă.
Ameţeli
Din cauza circulaţiei sangvine deficitare, este limitat şi fluxul de sânge la creier. Acest lucru vă poate pune viaţa în pericol. Atunci când fluxul de sânge către creier este limitat, pot apărea stări de ameţeală care nu trebuie ignorate.