Semne timpurii care iti spun ca ai putea suferi de dementa!

Semne timpurii care iti spun ca ai putea suferi de dementa!
Semne timpurii care iti spun ca ai putea suferi de dementa!

In care problemele de memorie afecteaza grav viata de zi cu zi, acestea ar putea fi semne timpurii ale dementei. Iata o serie de indicatori ai acesteia.

 

1. Modificari subtile de memorie pe termen scurt
Problemele cu memoria pot fi un simptom precoce de dementa. Modificarile sunt adesea subtile şi au tendinta de a implica memoria pe termen scurt. O persoana mai in vârsta poate fi capabila sa-şi aminteasca evenimentele care au avut loc cu ani in urma, dar sa uite ce a servit la micul dejun. Alte simptome de modificari ale memoriei pe termen scurt includ lupta de a-şi aminti de ce au intrat intr-o anumita camera sau ce şi-au propus sa faca pentru respectiva zi.
2. Dificultati in a gasi cuvintele potrivite
Un alt simptom precoce de dementa il constituie lupta pentru a comunica gândurile. O persoana cu dementa poate avea dificultati in a explica ceva sau in a gasi cuvintele potrivite pentru a se exprima. A avea o conversatie cu o persoana care are dementa poate fi dificil şi poate dura mai mult decât ar dura o conversatie cu alte persoane, in mod normal.
3. Modificari in starea de spirit
Schimbarile bruşte ale starii de spirit sunt de asemenea semne ale dementei. Daca aveti dementa, nu este intotdeauna uşor de recunoscut acest lucru pe cont propriu, dar este posibil sa observati aceasta schimbare la alte persoane care sufera. Depresia, de exemplu, este un semn tipic de dementa precoce. Impreuna cu schimbarile de dispozitie puteti observa, de asemenea, o schimbare de personalitate, cel mai adesea, aceasta se rezuma la dezvoltarea timiditatii.
Sursa

1. Modificari subtile de memorie pe termen scurt

Problemele cu memoria pot fi un simptom precoce de dementa. Modificarile sunt adesea subtile şi au tendinta de a implica memoria pe termen scurt. O persoana mai in vârsta poate fi capabila sa-şi aminteasca evenimentele care au avut loc cu ani in urma, dar sa uite ce a servit la micul dejun.

Alte simptome de modificari ale memoriei pe termen scurt includ lupta de a-şi aminti de ce au intrat intr-o anumita camera sau ce şi-au propus sa faca pentru respectiva zi.

2. Dificultati in a gasi cuvintele potrivite

Un alt simptom precoce de dementa il constituie lupta pentru a comunica gândurile. O persoana cu dementa poate avea dificultati in a explica ceva sau in a gasi cuvintele potrivite pentru a se exprima.
A avea o conversatie cu o persoana care are dementa poate fi dificil şi poate dura mai mult decât ar dura o conversatie cu alte persoane, in mod normal.

3. Modificari in starea de spirit

Schimbarile bruşte ale starii de spirit sunt de asemenea semne ale dementei. Daca aveti dementa, nu este intotdeauna uşor de recunoscut acest lucru pe cont propriu, dar este posibil sa observati aceasta schimbare la alte persoane care sufera.
Depresia, de exemplu, este un semn tipic de dementa precoce. Impreuna cu schimbarile de dispozitie puteti observa, de asemenea, o schimbare de personalitate, cel mai adesea, aceasta se rezuma la dezvoltarea timiditatii.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies