Semnele cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori. Poţi să ai boala şi să nu ştii

Semnele cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori. Poţi să ai boala şi să nu ştii
Semnele cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori. Poţi să ai boala şi să nu ştii

Acesta este motivul pentru care screeningul cancerului de colon este foarte important, întrucât poate detecta condiţia în cauza, chiar şi în stadiile primare de evoluţie.

Întrucât tratamentul cancerului de colon devine foarte dificil odată ce boala se extinde către alte zone învecinate, este important să ştim să identificăm simptomele iniţiale. Identificarea din timp a bolii şi intervenţia terapeutică promptă cresc şansele de însănătoşire.

1. Constipaţie

Constipaţia este un simptom destul de elocvent al cancerului de colon. Un studiu din 2011, publicat în Jurnalul de Prevenţie a Cancerului din zona Asiei şi a Pacificului, subliniază legătura dintre constipaţie şi riscul de cancer colorectal.

Prezenţa unei tumori la capătul colonului poate îngreuna semnificativ eliminarea deşeurilor fecale, provocând astfel constipaţie.

2. Diaree

Scaunele diareice care persista timp de mai multe saptamani la rand pot fi un simptom precoce al cancerului de colon. Atunci cand o tumora obtureaza partial canalul intestinal, aceasta poate genera in mod alternativ episoade diareice si constipatie, scrie desanatate.com.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nu ignoraţi aceste simptome! Femeile care păţesc asta după menstruaţie riscă să aibă cancer

Citeste si: Cum scapi de MĂTREAŢĂ cu ajutorul unui ceai. Acesta este trucul de frumuseţe folosit încă din cele mai vechi timpuri

Citeste si: Totul despre acarienii ascunşi sub nasul nostru! Detalii despre creaturile înfricoşătoare care trăiesc pe pielea feţei

3. Scaune cu sange

Cel mai adesea, scaunele cu sange se datoreaza hemoroizilor, care apar atunci cand venele din canalul posterior se fragilizeaza si genereaza sangerari usoare in timpul defecatiei. Culoarea sangelui specifica acestui tip de hemoragie este, de regula, rosie. Totusi, daca observi in scaune urme de sange de un rosu foarte inchis sau negru, atunci poate fi vorba de un cancer rectal, de colon sau al intestinului.

Aceste hemoragii se pot datora inclusiv ulcerului gastric.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Unghiile iti spun cat de bolnava esti! Fii atenta la aceste simptome!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies