Atunci cand intestinele sunt bolnave, pot cauza mai mult decat durere de burta, balonare flatulenta, sau diaree.
Dezechilibrul la nivelul intestinelor a fost asociat cu dezechilibre emotionale, boli autoimune, diabet, oboseala cronica, fibromialgie, anxietate, depresie, eczeme, rozacee, si alte afectiuni cronice.
Semne ca ai intestine nesanatoase:
Probleme digestive, precum balonare, gaze, diaree
Alergii alimentare sau sensibilitati la anumite alimente
Anxietate
Depresie
Schimbari de dispozitie, iritabilitate
Afectiuni ale pielii precum eczeme, rozacee
Diabet
Afectiuni autoimune
Infectii frecvente
Capacitate redusa de memorare si concentrare,
Imbunatateste-ti sanatatea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Renunta
Inlatura raul. Scopul este sa renuntam la tot ceea ce afecteaza negativ mediul stomacului, cum ar fi alimentele inflamatorii, infectiile, si produsele iritante precum alcoolul, cafeina, sau drogurile. Se recomanda o alimentatie prin eliminare ca punct de plecare pentru a identifica acele alimente care genereaza probleme, din care se elimina alimentele respective timp de doua saptamani sau mai mult si apoi se reintroduc, pe rand, pentru a observa reactia corpului.
Gaseste alternative sanatoase
Repara binele prin inlocuire. Adauga la loc ingredientele esentiale unei digestii corespunzatoare si absorbtii secatuite de alimentatie, medicamente (precum medicatii antacide), boli sau varsta. Acestea includ enzimele digestive, acidul hidro cloric, si acizii biliari necesari unei bune digestii.
Reintrodu lucrurile bune
Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unui supliment probiotic ce contine bacterii benefice precum bifidobacteria si specii de lactobacillus.
Repara
Furnizarea de nutrienti necesari pentru a contribui la repararea intestinelor este esentiala. Unul dintre suplimentele foarte utile este L-glutamina, un amino acid care contribuie la intinerirea peretilor intestinelor. Alti nutrienti esentiali includ zincul, uleiurile de peste omega-3, vitamina A, C, si E, precum si ierburi din specia ulmului (Ulmus rubra) si aloe vera.Aceasta
Sursa: Viataverdeviu.ro