Semnele care prevestesc boli grave: Accidetul Vascular Cerebral. Cum știi că vei face AVC

Semnele  care prevestesc boli grave: Accidetul Vascular Cerebral. Cum știi că vei face AVC
Semnele care prevestesc boli grave: Accidetul Vascular Cerebral. Cum știi că vei face AVC

Sunt semne care prevestesc boli grave, iar AVC-ul este una dintre cele mai răspândite.

E clar că sunt semne care prevestesc boli grave. AVC-ul în mod tipic evoluează, dă semne, are un crescendo, un punct critic, apoi un descrescendo, uneori chiar pe mai multe zile. Tipic apar tulburări de mișcare sau sensibilitate în corp, dar tabloul poate fi sărac aici. Tulburările de vorbit sunt frecvent întâlnite. Persoana care înainte vorbea normal, acum se bâlbăie, stâlcește cuvintele, vorbește ciudat, fără sens.

Citeste si: De ce se constipă bebelușii după diversificare? Află unde greşesc părinţii şi care sunt sfaturile pediatrului! EXCLUSIV!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Semne care prevestesc boli grave. Paralizia de la gât în jos poate fi instalată în accidentele cerebrale masive 

Tulburările de înțelegere ale celorlalte persoane care vorbesc pot apărea și ele.

Fața devenită asimetrică, cu ploapa, pometele, buza pe o jumătate coborâte. Lipsa de control asupra unei zone din corp, spre exemplu mână sau picior. Paralizia de la gât în jos poate fi instalată în accidentele cerebrale masive. Aparent banalele episoade de amețeală, debutate brusc, pot fi date tot de accidente vasculare.( vezi ce păţeşti dacă înghiţi sâmburi de măsline)

Semne care prevestesc boli grave. Tulburările de vedere sunt sugestive pentru un eveniment vascular

Nu mai e un secret că sunt semne care prevestesc boli grave. La AVC, durerile intense de cap pot fi semne sugestive și ar trebui să ridice semnale de alarmă, indiferent de vârstă. Tulburările de vedere, de tipul vederii duble instalate brusc, sunt sugestive pentru un eveniment vascular. Cine observă un om care se clatină, nu poate controla bine o mână sau un picior, vorbește ciudat, are jumătate de față „picată” trebuie să se gândească imediat la AVC.

Mereu pot exista semne suficiente și anunțarea serviciului 112 este salutară.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce poți face cu bicarbonatul de sodiu și nu știai până acum. Îți va schimba viața!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies