O relație în care se află un partener narcisist, poate afecta enorm de mult celălalt partener. Însă știați care sunt semnele unei astfel de relații?
Aflați
7 moduri în care o victimă se comportă într-o relație narcisică
1. Frământarea
Dacă te surprinzi gândindu-te și supraanalizând fiecare detaliu, ai ajuns la punctul în care ești obsedat de relație din cauza confuziei constante.
Citește și: De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc
Citește și: Deschideți discuția: 5 cele mai interesante întrebări pentru cupluri
2. Regret și vinovăție
După ce auziți expresii precum „Aș fi vrut să fi putut spune asta” sau „Trebuie să spun asta”, vă simțiți și mai îngrijorat să vă imaginați reacția partenerului tău. Te confrunți cu crize de regret și vinovăție. Ești între posibilitatea ca ei să înțeleagă și să se schimbe și probabilitatea ca ei să fie tratați nedrept.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Rechemare euforică
Chiar dacă este doar o singură zi într-o lună întreagă, adesea alegeți zilele bune. „În cele din urmă mi-a permis să-mi exprim sentimentele fără a fi supărat pe mine”. Ești atât de obișnuit cu strictul minim încât ceva ce este oferit în relații pare a fi o iubire extraordinară.
4. Abuz de sine
Ajungi să nu te mai placi și întotdeauna încerci să te schimbi pentru a-l face pe celălalt să se simtă mai bine. Faci compromisuri fără să știi cu privire la limitele tale și te faci de rușine pentru a-ți satisface nevoile partenerului tău.
5. "Mersul pe coji de ouă"
Partenerul tău te-a convins că reacțiile tale la lipsa lor de respect sunt mai abuzive decât lipsa de respect în sine. Navigați prin comunicare cu teamă și încercați să evitați reacțiile.
6. Izbucnire de furie
După ce ignori în mod constant adevărul și realitatea, ajungi la marginea răbdării și a rezistenței emoționale. Te simți nedreptățit și, inevitabil, reacționezi la această percepție de nedreptate. Totuși, furia și frustrarea ta sunt adesea folosite împotriva ta, fiind considerate dovezi ale instabilității sau ale unui comportament inadecvat. În loc să fii ascultat și înțeles, ajungi într-o luptă epuizantă pentru a demonstra adevărata rațiune din spatele sentimentelor și reacțiilor tale. Acest ciclu de negare și confruntare constantă te lasă obosit și dezamăgit, făcându-te să simți că eforturile tale sunt în zadar.
7. În căutarea închiderii
Ești întotdeauna învins pe nedrept și fără speranță și nu te închizi niciodată la conversație. Întotdeauna este o ceartă, nu o conversație! Nu poți niciodată să fii convingător într-o conversație, este fie stilul lor, fie calea de urmat!
Care este următorul pas într-o relație narcisică?
Puteți lua o decizie după ce ați observat simptomele de a fi sub influența unui narcisist. Un narcisist nu poate schimba. Ei cred într-o iubire care se potrivește confortului lor, pentru a obține cât mai mult de la cei pe care îi iubesc și pentru a păstra o față umilă a oamenilor în fața străinilor. Ideologia iubirii lor se bazează pe obiecte iubitoare care sunt temporare și sunt conduse doar de plăcere și nevoie. Narcisiștii sunt prădători emoționali care vă pot face să vă ascundeți vulnerabilitățile și să vă arate ca persoana de care aveți nevoie. O relație narcisică începe cu dragoste euforică, dar apoi victima este devalorizată și aruncată. Până când nu mai ai energie emoțională, acest ciclu de abuz va continua.