Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor
Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

Ai o pisică drept animal de companie și de foarte multe ori nu înțelegi de ce se comportă ciudat? Iată ce se ascunde, de fapt, în spatele comportamentului lor.

Pisicile sunt printre animalele preferate de companie ale multor persoane, însă acestea sunt imprevizibile, cu un limbaj corporal greu de explicat. Dacă locuiți cu o pisică, probabil ați observat că are anumite gesturi pe care nu le puteți înțelege și nu știți ce anume își dorește de la voi atunci când face asta. Iată explicația pentru comportamentul pisicii tale.

Nevoia de hrană continuă

Hrănești de fiecare dată când pisica atunci când cere, însă nu înțelegi ulterior de ce nu mănâncă ceea ce îi oferiți.

Trebuie să știți că pisicile nu mănâncă chiar atât de des cum ați crede, iar în momentul în care văd hrana, de fapt ele vor să valideze faptul că le iubiți și că le faceți toate poftele. În momentul în care pisica își pierde pofta de mâncare, poate însemna că are anumite probleme de sănătate și trebuie să investigați acest lucru.

De ce aleargă pisica toată casa, apoi se oprește rapid?

Cu siguranță te-ai întrebat de mai multe ori de ce pisica ta aleargă de parcă urmează să decoleze, apoi se oprește brusc și nu se mai mișcă pentru câteva minute. Acest lucru se datorează energiei reprimate care se revarsă brusc, iar cum  pisicile sunt, de fapt, prădători în natura sa, își păstrează și acest instinct de vânătoare.

De ce își acoperă pisicile excrementele?

Citește și: Cum poți scăpa rapid de părul câinelui sau al pisicii de pe cuverturile de pat. Trucul de curățenie simplu și eficient

Citește și: Cum poți aduna părul de câine de pe podea, fără a aspira. Trucul inedit care va avea rezultate garantate

Te-ai întrebat vreodată de ce pisicile își ascund excrementele? Te-ai gândit că poate acest lucru este dat de faptul că dorește să aibă locul curat în jurul ei sau că poate dorește să-și ascundă urmele.

Ei bine, excrementele de pisică au în compoziție feromoni, care sunt prezenți în urină și fecale, iar acestea le acoperă pentru a preveni atragerea atenției prădătorilor asupra lor.

De ce se rostogolesc pisicile cu burta în sus?

Cu siguranță ți se pare adorabil atunci când pisicile se rostogolesc când te văd și te-ai întrebat de foarte multe ori de ce fac acest lucru. Ei bine, acesta este modul lor de a te salută și a-ți spune că sunt bucuroase să te vadă și că speră să primească atenție, recompense sau joaca pe care nu i-ai

oferit-o cât timp ai fost plecat. Atunci când se așează cu burtica în sus, trebuie să știi că este ora de mângâiere.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De ce pisicile zgârie suprafețele din jurul lor?

Uneori ți se pare enervant ca p isicile din jurul tău să zgârie anumite suprafețe din casă, iar ghearele lăsate pe canapea sau pe obiecte acoperite de piele nu mai pot fi recuperate.

Prin această metodă ele doresc să își întindă corpul și să ardă din energie, dar lasă și un miros prin care își marchează teritoriul.

Motivul pentru care pisica ta vomită

Dacă te îngrijorează faptul că pisicile tale vomită, trebuie să știi că principalele cauze variază din mai multe motive. Fie că vorbim de o dietă incorectă sau consumă ceva necomestibil, până la alergii, infecții, boli ale tractului urinar, diabet sau chiar o schimbare bruscă a dietei sale.

Un alt motiv pentru care pisica vomită este ghenul de blană care se oprește în gât atunci când ele se spală.

De ce te ignoră pisica atunci când vrei să te joci cu ea?

Doriți să vă jucați cu animalul vostru de companie, însă acesta vă ignoră. Chiar dacă sunt animale extrem de drăgălașe și pufoase, aceste creaturi sunt foarte independente și nu le să fie sufocate de afecțiune atunci când nu simt nevoia. Au nevoie de spațiul lor personal și de liniște, așa că se așteaptă ca tu să respecți acest lucru.

De ce se arcuiește pisica ta?

În momentul în care pisica ta se arcuiește indică faptul că este speriată de un lucru sau se simte amenințată, iar prin acest aspect dorește să pară mult mai mare și înfricoșătoare pentru adversarii săi.

Motivul pentru care pisica ta te mușcă

Un alt aspect care nu-ți place la animalul tău de companie este atunci când te mușcă. În momentul în care pisica ta recurge la acest gest înseamnă că nu-i place acțiunea pe care o exerciți asupra ei și dorește să încetezi comportamentul nedorit față de ea. Atunci când pisica nu este în pericol, mușcătura este una în joacă și nedureroasă, semn că vrea să te facă atent la ceva.

De ce pisica ta te linge?

Te-ai întrebat vreodată de ce pisicile te ling? Acesta este un motiv prin care îți arată afecțiune și faptul că le pasă de bunăstarea ta. În momentul în care o pisică te linge este ca și cum ți-ar  mulțumi pentru faptul că i-ai oferit de mâncare sau că te-ai jucat cu ea.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Motivul pentru care pisica doarme deasupra ta

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica doarme deasupra ta? În cazul în care nu știai, pisicile preferă temperaturile cu 20 de grade mai mari față de temperatura ideală pentru oameni, Astfel că va căuta să își regleze temperatura din corp.

Ce spun pupilele dilatate despre pisica ta

Cu siguranță ai observat că pisicile își dilată pupilele, iar acest lucru este datorat faptului că ele în întuneric sunt obișnuite să vâneze.  În momentul în care pupilele sunt dilatate, o cantitate mică de lumină care intră în ochi le ajută să vadă cu atenție unde este prada.

Iată de ce se holbează pisica la tine

Pisicile se holbează la tine din mai multe motive. S-ar putea să te anunțe că le este foame sau pur și simplu vor să le oferi atenție și să te joci cu ele. Momentul în care se holbează și au aproape jumătate de pleoape închise, atunci înseamnă că te iubesc cu adevărat.

De ce urăște pisica să fie frecată pe burtă

Unele pisici urăsc să fie frecate pe burtă, deoarece zona stomacului este cea mai sensibilă parte a corpului, astfel își protejează organele vitale.  Unele studii arată că părul de pe burtă este hipersensibil la atingere, astfel că ceea ce simt ele este de câteva ori mai puternic față de ce ne imaginăm noi. Acestea sunt câteva explicații pentru comportamentul pisicii tale, așa că nu ezita să începi să o înțelegi. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum poți scăpa rapid de părul câinelui sau al pisicii de pe cuverturile de pat. Trucul de curățenie simplu și eficient

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies