Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ion

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ion
Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ion

Ion este unul dintre cele mai populare nume de persoane si provine dintr-un vechi nume ebraic "Johanan". Acesta este format din "Jo", abreviere pentru "Jahve", si verbul "hartan" care inseamna "a face o favoare, a avea mila".

Semnificatia numelui. De unde provine numele Ion?

 

In afara de originea ebraica, numele Ion are o conotatie religioasa. Mai exact, calendarele crestine celebreaza peste 70 de sfinti care au acest nume. Romanii il sarbatoresc doar pe Sfantul Ioan Botezatorul pe data de 7 ianuarie. 

 

Semnificatia numelui. Ce trebuie sa stii despre persoanele care poarta numele Ion

 

Persoanele care poarta acest nume se adapteaza foarte usor la orice situatie si astfel reusesc ceea ce isi propun. De asemenea, acesti barbati sunt puternici si le place sa fie priviti si admirati. Nu ezita sa apeleze la spiritul teatral, astfel incat la prima vedere cei care poarta numele Ion sunt personaje aparte, originale sau excentrice. In relatie, Ion simte nevoia ca partenera de viata sa ii acorde multa atentie si e foarte gelos. 

 

Barbatii care poarta acest nume au personalitati multiple, iar domeniile in care ar putea lucra sunt: gestiune, finante, banci, contabilitate, asigurari, politie, sport, afaceri, industrie, inginerie, mecanica sau informatica.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Viata in pasi de dans a lui Alex de la „Exatlon”, demna de un scenariu de film

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies