Toma este un nume foarte îndrăgit în România, pe care îl poartă o mulțime de băieți. Află din acest articol care este semnificația acestui nume.
Citește și: Cum să ai încredere în intuiția ta cu 3 pași simpli
Citește și: Urări de Sfântul Ciprian. Cele mai frumoase mesaje de La Mulți Ani
Numele Toma este răspândit pe tot mapamondul, chiar dacă poate fi reinterpretat, așa cum este versiunea Thomas. În special în ultimii ani, mulți părinți din România au ales să își denumească băiețelul Toma, un nume foarte frumos și apreciat. Cu toate acestea, este important ca înainte să îi alegi numele copilului tău, să știi exact ce semnificație are acel nume, deoarece se spune că numele îți poate influența parcursul vieții.
Care este semnificația numelui Toma
Se spune că cei ce poartă numele Toma sunt oameni sinceri și devotați.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De unde provine și care este originea numelui Toma. De asemenea, sunt oameni extrem de creativi, care reușesc de-a lungul vieții să creeze lucruri splendide.
De unde provine și care este originea numelui Toma
Pentru orice părinte, momentul în care alege numele copilului, fie că este vorba de băiețel sau fetiță, este unul foarte important. Este esențial să alegem prenumele în funcție nu doar de cum sună cu numele de familie, dar și de proveniență și semnificație.
Numele Toma are origini ebraice, provenind din „ta’oma”, tranducându-se în „geamăn”. Datorită semnificației sale legate de „geamăn”, numele Toma poate sugera o personalitate complexă și echilibrată. Numele Toma este folosit în multe culturi și limbi, având diferite forme precum „Thomas” în engleză, „Tomás” în spaniolă și portugheză. Este un nume scurt, ușor de pronunțat și de reținut, ceea ce îl face popular în rândul părinților care caută un nume simplu, dar plin de semnificație.
Cea mai cunoscută figură asociată cu acest nume este Sfântul Apostol Toma, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. Potrivit Sfintei Scripturi, Sfântul Toma este cunoscut pentru momentul emblematic, în care și-a exprimat îndoielile cu privire la Învierea lui Iisus, ceea ce a dus la expresia „Toma necredinciosul”. În fiecare an, pe 6 octombrie, credincioșii creștini ortodocși îl comemorează pe Sf. Toma.
Alegerea numelui Toma pentru un copil poate fi o decizie inspirată nu doar datorită bogatei sale semnificații biblice și istorice, dar și pentru valorile pe care le simbolizează: loialitate, curiozitate, și echilibru. De asemenea, este un nume care se potrivește perfect cu o mulțime de nume de familie românești. Un alt aspect foarte important este acela că dacă îți numești băiețelul Toma, va fi un nume potrivit atât în copilărie, cât și în adolescență sau la maturitate.
Rugăciune către Sfântul Toma
Iată o rugăciune puternică, pe care să o rostești ori de câte ori simți că ai o problemă:
“Apostole Sfânt Toma, roagă pe Milostivul Dumnezeu, să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.
Sfânt Apostol al lui Hristos, roagă-te și cere pentru noi ajutor de sus, ca să nu ne împiedicăm de piatra ispitirii, ci să mergem pe calea poruncilor lui Hristos.
Fii ajutorul nostru și apărător în toată viața noastră. Ajută-ne să săvârșim această viață cu frică de Dumnezeu și cu evlavie și să ne învrednicim de răspuns bine-primit la strașnica judecată, ca să preaslăvim preafrumosul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.”