Află în rândurile următoare câteva detalii utile despre semnele din naștere și care este semnificația acestora în funcție de zona în care sunt amplasate.
Fie că vorbim despre culoarea ochilor, forma feței, construcția corporală, dar și alte trăsături fizice, fiecare om este unic în felul său. Deși suntem asemănători, exista anumite detalii care ne diferențiază. Printre acestea se numără și semnele distinctive pe care le primim la naștere.
Ce sunt, de fapt, semnele din naștere
Citește si: Care este diferența dintre UVB și UVA și care sunt efectele lor asupra organismului
Din punct de vedere medical, semnele din naștere sunt niște pete colorate pe piele ce reprezintă o neregularitate congenitală, benignă.
Acestea pot apărea oriunde pe piele și sunt adesea prezente de la naștere sau se dezvoltă imediat după. De asemenea, semnele din naștere sunt cauzate de supraaglomerarea vaselor de sânge, a melano citelor, a mușchilor netezi sau a grăsimilor.
Semnele din naștere se împart în două categorii: cele de origine vasculară (roșii, violacee sau roz, cauzate de aglomerări anormale ale vaselor de sânge sub piele) și cele de origine pigmentară (maronii, cauzate de aglomerări ale celulelor pigmentare).
Semnele din naștere nu sunt ereditare și pot apărea oriunde pe corp. Totodată, cele mai populare zone în care se găsesc semne din naștere sunt zona capului, a gâtului și în special fața.
Ce semnificație au semnele din naștere, în funcție de zonă
Citești si: Ce înseamnă când visezi câini
Dacă pentru unele persoane semnele din naștere reprezintă simple urme pe piele, pentru altele pot constitui simboluri cu o însemnătate aparte.
Încă din cele mai vechi timpuri semnele din naștere au fost înzestrate cu semnificații aparte în funcție de zona unde sunt amplasate.
Astfel, în funcție de zona unde sunt localizate semnele din naștere, acestea pot însemna:
Abdomen: lăcomie și egoism
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sânul stâng: succes în viață
Sânul drept: noroc la bani
În mijlocul pieptului: sărăcie și ghinion
Bărbie: succes în carieră
Obrazul stâng: dificultăți și pierderi financiare
Obrazul drept: căsnicie fericită
Lângă buze: prosperitate și fericire
Partea dreaptă a frunții: inteligență deosebită
Partea stângă a frunții: risipitor
În centrul frunții: atrăgător și curtenitor
Mâna dreaptă: succes
Mâna stângă: dificultăți financiare
Piciorul drept: călătorii multe și îndelungate
Piciorul stâng: multe realizări în carieră
Pe spate: o persoană cu minte deschisă, fără prejudecăți
Totodată, semnele apărute pe partea dreaptă a corpului vorbesc despre o viață liniștită și norocoasă, cu realizări mari la maturitate, iar cele apărute pe partea stângă a corpului vorbesc despre un destin schimbător, cu multe șanse și câștiguri materiale, dar și cu pierderi sufletești.
Pe lângă toate aceste semnificații, semnele din naștere înseamnă lucruri diferite în funcție de cultura din care provine posesorul. Astfel, în Arabia și Spania semnele din naștere sunt purtătoare de noroc și se spune că dacă le atingi vei avea parte de o viață plină de prosperitate. Pe de altă parte, în Franța semnele din naștere erau considerate ca semne ale diavolului, iar copilul purtător trebuia exorcizat.
Se spune că semnele de pe corp vorbesc despre viitorul copil, dar și dorințele neîmplinite ale mamei.
Credința populară spune că semnele din naștere pot avea legătură atât cu fazele lunii, dar și cu anumite acțiuni ale mamei pe care le face atunci când este însărcinată.
Astfel, dacă mama însărcinată atingea o anumită parte a corpului în timp ce se uita la eclipsă, copilul va purta un semn pe viață. Totodată, se credea că bebelușii capătă pete de culoarea cafelei cu lapte pentru că mamele lor au consumat prea multă cafea în timpul sarcinii.
De asemenea, în poporul român tinerele însărcinate sunt sfătuite să nu fure nici măcar un fruct, indiferent de cât de poftă le-ar fi. Dacă acționează în contradictoriu și mai și pune mâna la față, copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat. De asemenea, femeia însărcinată trebuie să-și ferească privirea, dacă-i apar în față oameni cocoșați, diformi, fără vreo mână sau vreun picior. Dacă mama se uită lung la defectul acelei persoane, bebelușul capătă un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici să mănânce un măr început de altul nu avea voie, că apărea un semn ca o mușcătură pe fața copilului.
Specialiștii în domeniu demontează însă toate aceste mituri, spunând că semnele din naștere nu au nicio legătură cu destinul copilului sau cu dorințele mamei. În cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sânge grupate, care nu s-au dezvoltat normal.