Serban Copot este pasionat de gatit si nu rateaza nicio ocazie pentru a-l invata pe fiul lui, Tedi, tainele acestei indeletniciri.
In weekend, artistul a intrat in bucatarie si a gatit, alaturi de micutul de patru ani, somon la cuptor, special pentru sotia lui, Roxana, insarcinata in noua luni. Reteta a fost dezvaluita pe blogul artistului, www.serbancopot.ro, iar un scurt filmulet in care apar cei doi pregatiti pentru gatit a fost postat pe pagina de Facebook a artistului.
“Avem nevoie de somon pe care il asezonam cu usturoi, lamaie, vin alb demisec, busuioc, rozmarin, sare si piper si il lasam putin in tava sa se marineze.
Il bagam in cuptorul preincalzit, ca-i cu lemne, gaz sau electric, (nu conteaza, tot gustos iese) si lasam pestele pana se rumeneste foarte putin deasupra (20 minute la 200 de grade).
Separat am „sotat” niste broccoli cu putina sare intr-o tigaie ceramica in putin ulei de masline si unt, spre final am adaugat si putin usturoi pisat, o mana de baby spinach (optional) si putin piper proaspat rasnit, am mai lasat vreo doua minute pe foc si gata.
Daca nu va place sa mancati broccoli puteti sa faceti fasole verde sotata, sau cartofi gratinati, sau orez, in functie de chef sau preferinte. Si, pentru ca e plin de viroze si raceli de tot felul, ne-am gandit ca niste usturoi in plus nu strica si am facut si un sos de iaurt grecesc cu usturoi si oregano, un fel de mujdei de usturoi pretentios, a scris artistul pe blogul sau”, www.serbancopot.ro.
In weekend, artistul a intrat in bucatarie si a gatit, alaturi de micutul de patru ani, somon la cuptor, special pentru sotia lui, Roxana, insarcinata in noua luni. Reteta a fost dezvaluita pe blogul artistului, www.serbancopot.ro, iar un scurt filmulet in care apar cei doi pregatiti pentru gatit a fost postat pe pagina de Facebook a artistului.
“Avem nevoie de somon pe care il asezonam cu usturoi, lamaie, vin alb demisec, busuioc, rozmarin, sare si piper si il lasam putin in tava sa se marineze.
Il bagam in cuptorul preincalzit, ca-i cu lemne, gaz sau electric, (nu conteaza, tot gustos iese) si lasam pestele pana se rumeneste foarte putin deasupra (20 minute la 200 de grade).
Separat am „sotat” niste broccoli cu putina sare intr-o tigaie ceramica in putin ulei de masline si unt, spre final am adaugat si putin usturoi pisat, o mana de baby spinach (optional) si putin piper proaspat rasnit, am mai lasat vreo doua minute pe foc si gata.
Daca nu va place sa mancati broccoli puteti sa faceti fasole verde sotata, sau cartofi gratinati, sau orez, in functie de chef sau preferinte. Si, pentru ca e plin de viroze si raceli de tot felul, ne-am gandit ca niste usturoi in plus nu strica si am facut si un sos de iaurt grecesc cu usturoi si oregano, un fel de mujdei de usturoi pretentios, a scris artistul pe blogul sau”, www.serbancopot.ro.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro