Află din rândurile următoare care este rețeta de lava cake a lui chef Joseph Hadad.
Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, care adesea împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete. De data aceasta, îndrăgitul bucătar a pregătit un desert de-a dreptul delicios: lava cake.
Chef Joseph Hadad a filmat întreg procesul și a postat pe pagina sa de Instagram rețeta.
Rețeta de lava cake a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 220 g de ciocolată neagră 62%;
- 220 g de unt 82% nesărat (la temperatura camerei);
- 6 ouă;
- 125 g de zahăr alb;
- 220 g de făină albă;
- zmeură (opțional);
- topping de fructe (opțional);
- înghețată de vanilie sau fructe de pădure (opțional).
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ 1. Puneți ciocolata la topit cu tehnica Bain-marie, amestecând mereu. Mare atenție sa nu intre nici un pic de apa când topiți ciocolata. Când este aproape topită, adăugați untul și amestecați. Luați de pe foc înainte ca tot untul să se fi topit și amestecați până când este topit. (Amestecul trebuie să fie cald, nu fierbinte, altfel se vor găti ouăle.)
2. Între timp puneți ouăle și zahărul într-un mixer și bateți până când se mărește în volum, devine spumă și are o consistență mai tare.
3. Ungeți formele cu unt. Opriți mixerul și încorporați făină în spuma de ouă, apoi ciocolata. (Trebuie să scadă în volum pe parcurs ce încorporați ciocolata)
4. Umpleți fiecare formă cu amestecul obținut, bateți să se așeze, puneți o jumătate de zmeură în mijloc și mai bateți din nou. Puneți apoi toate formele la frigider pentru o oră.
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 8-9 minute. Serviți cu topping de fructe și înghețată de vanilie sau fructe de pădure. Tehnica presupune sa aduceți niște apă la fierbere într-o oală și să puneți un bol peste, unde se pun ingredientele, ciocolata în cazul nostru. Amestecul poate fi ținut la frigider până la 48 de ore înainte coacere, trebuie scos și lăsat 10 minute la temperatura camerei înainte de a-l pune la copt. Poftă bună! ”, a scris chef Joseph Hadad pe Instagram.