Sexsomnia si alte tulburari de somn

Sexsomnia si alte tulburari de somn
Sexsomnia si alte tulburari de somn

In mod normal, in timpul somnului creierul nostru e foarte activ, iar restul corpului intra intr-o stare de paralizie temporara.

Exista insa multe tulburari de somn, care din pacate nu pot fi tratate si afecteaza grav viata bolnavilor.
Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, intre 50 si 70 de milioane de adulti sufera de parasomnii numai in Statele Unite.

Iata 5 tulburari de somn (parasomnii):

1. Sindromul Kleine-Levin sau Boala Frumoasei din Padurea Adormita. Persoanele care sufera de aceasta boala dorm cea mai mare parte a zilei, iar cand nu dorm se comporta ciudat, facand gesturi mecanice, repetitive.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Sexsomnia. Cei care sufera de aceasta tulburare fac sex in timp ce dorm. Poate fi vorba de un contact sexual normal, sau doar de atingeri si mangaieri. Fenomenul apare atunci cand o parte a creierului este in starea de veghe, iar restul doarme.

3.

Free-runnind Disorder distruge ritmul normal circadian al unei persoane, astfel ca organismul lor nu mai poate functiona conform celor 24 de ore ale unei zile. Asta inseamna ca ei sufera constant de oboseala specifica celei produse de diferenta de fus orar.

4. Narcolepsia apare atunci cand o persoana adoarme brusc, intrând direct în faza de somn REM. Adormirea poate avea loc oricand, chiar si in timpul unor activitati normale, cotidiene.

5. Sindromul mortii subite. Este cea mai tulburatoare afectiune legata de somn. Oameni tineri, sanatosi, se culca si mor in somn. Fenomenul este intalnit mai des la tinerii din estul Asiei.

Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Celil Nalçakan, Akif din serialul "Totul pentru familia mea", investiție în industria ospitalității Unde îl vor putea vedea și asculta fanii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Alina Sorescu, dezvăluiri emoționante despre divorțul cu Alexandru Ciucu: ”Nu sunt complet vindecată”

Larisa Uță, povestiri în lacrimi despre momentele în care a fost acuzată că a plecat din țară și a lăsat copilul singur acasă. „Mă uitam în spate cum îmi las copilul. Nu putem să urlu în taxiul acela”

Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”

Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor


Cookies