Sezonul gripelor a inceput! Ce trebuie sa stii ca sa te feresti de gripa ?

Sezonul gripelor a inceput! Ce trebuie sa stii ca sa te feresti de gripa ?
Sezonul gripelor a inceput! Ce trebuie sa stii ca sa te feresti de gripa ?

NU crezi ca este timpul sa afli niste indicii referitoare la gripa ? Fii informata pentru a-ti mentine starea de sanatate buna in sezonul gripelor.

Ce trebuie sa stii
Toate sezoanele de gripa incep in luna octombrie si dureaza pana in luna februarie, apogeul fiind de obicei in luna ianuarie. Acest virus poate provoca diferite complicatii: febra,frisoane,congestie, dureri de cap sau dureri de corp. Cum niciodata nu se stie dinainte cat de grav va fi, cel mai inteligent este sa te asiguri ca stii adevarul despre acest virus temut  si ce poti face pentru a reduce riscul contaminarii.


Poti sa iei gripa din vaccinurile antigripale?
Nu, nu poti. Acest zvon nu o sa dispara niciodata, indiferent de cat de des expertii dezmint asta. “Vaccinul antigripal este facut din particule virale moarte, deoarece virusul nu este viu, el nu te poate infecta” explica dr. Holly Phillips medic internist. Aceasta conceptie gresita poate fi cauzata de faptul ca organismal tau are nevoie de doua saptamani pentru a crea anticorpi la vaccin si pentru a te putea proteja complet.

Deci, daca racesti cumva inainte sau imediat dupa ce ai facut un vaccin antigripal, nu da vina pe el.

Persoanele tinere si sanatoase nu trebuie sa fie ingrijorate de gripa
Chiar si la persoanele tinere si sanatoase gripa poate provoca simptome severe. De aceea, se recomanda si acestora vaccinarea, de preferinta la inceputul sezonului de gripa. Chiar daca nu esti intr-un grup de risc, obtinerea vaccinului te poate opri de la transmiterea virusului la oamenii mai vulnerabili.


Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Gripa include simptome gastrointestinale
La neplacutele simptome clasice ale gripei, se adauga  uneori si simptome ca varsaturi sau diaree.  Aceste simptome stomacale nu sunt cauzate de gripa. Este adevarat ca uneori virusul gripal da senzatie de greata si chiar varsaturi, dar aceste simptome sunt cauzate de germeni total diferiti.


Femeile gravide nu pot face vaccinuri antigripale
Din contra, toate femeile gravide trebuie sa faca vaccinul cat mai curand posibil. Vaccinul antigripal este foarte recomandat femeilor gravide si le va proteja atat pe ele cat si bebelusul, mai ales in primele luni de viata, cand acesta va fi prea mic pentru a face vaccinul, dar foarte sensibil la orice raceala.

Poti sa opresti gripa spalandu-te pe maini foarte des
Nu ne intelege gresit, este foarte bine sa-ti speli mainile cu apa si sapun, dar nu este suficient pentru

a tine gripa la distanta. Gripa se raspandeste prin aer si prin picaturi de saliva de la o persoana care este contagioasa (incepe cu o zi inainte de simptome si tine pana la 7 zile dupa). De asemenea, gripa se poate lua si de pe suprafete contaminate, virusii traind pana la 8 ore pe respectivele suprafete.  Din acest punct de vedere este bine sa va spalati mainile si mai ales sa evitati sa va atingeti ochii, nasul si gura.
Este de asemenea important sa stati la o distanta de aproximativ sase metri de o persoana contaminata, se pare ca picaturile din aer nu se pot deplasa mai departe de atat. Dezinfecteaza zonele comune din casa sau de la locul de munca in cazul in care cineva cu gripa petrece timp acolo. Cel mai important, insa, ramane vaccinul.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Daca

ai deja gripa, vaccinul nu mai functioneaza
Vaccinul antigripal nu este ca vaccinurile care te protejeaza impotriva rujeolei sau poliomielitei, care ofera o protectie de 100%. De obicei, vaccinul antigripal protejeaza aproximativ 60 pana la 90%. Asta pentru ca mai multe tulpini circula in fiecare an si este dificil pentru oamenii de stiinta sa anticipeze perfect care tulpini vor fi dominante. Daca faci gripa dupa ce ai facut vaccinul, inseamna ca ai contractat o tulpina diferita, care nu a fost inclusa in vaccin. Oricum simptomele vor fi mai putin severe si categoric un succes daca previn spitalizarea sau chiar decesul.
Sursa: www.health.com



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies