Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ceaiului de ceapă

Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C.

Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor. Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • Reduce tuseașirăceala
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Este ideal pentru sănătatea inimii
  • Tine departe cancerul și diabetul
  • Detoxifiază organismul
  • Previne astmul
  • Oprește căderea părului
  • Te scapă de insomnii

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului

Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.

Cum se prepară ceaiul de ceapă

Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare.

Pune apa la fiert, într-o cratiță și, imediat ce a dat în clocot, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul decojit și zdrobit. Adaugă și frunzele de dafin și cuișoarele și mai lasă puțin la fiert. Când apa și-a schimbat culoarea și a devenit maro închis, atunci ceaiul este gata. 

Citeste si: Adevărat și fals despre ceai!

Citeste si: Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită

   



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies