Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august

Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august
Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători cu cruce roșie. Însă știați ce anume puteți da de pomană în această zi Sfântă?

Aflați dn rândurile următoare care este una dintre rugăciunile pe care le puteți rosti de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, dar și ce anume puteți da de pomană în această zi Sfântă. În plus, descoperiți și care este mai exact istoria din spatele acestei sfinte sărbători.

 

Una dintre rugăciunile pe care le puteți rosti de Adormirea Maicii Domnului

ce se imparte de sf maria
Ce se imparte de Sfanta Maria[Sursa foto: shutterstock]

“O, Preacurată Maică a Domnulu i, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale.

Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul

înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii.

Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin.”

Citeste si: Calendar ortodox 15 august 2022. “Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre"

sfanta maria 2022
Ce se imparte de Sfanta Maria[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: “La mulți ani Maria! Să te bucuri de viaţă, de zâmbete, de tot ce este frumos!” Mesaje de Sfânta Maria 2022

Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se consideră a fi o ocazie de sărbătoare pentru toți creștinii. Aceasta este o altă mare zi Sfântă în care credincioșii merg la Biserică, pentru a asculta Sfânta Liturghie și pentru a aduce diverse alimente pe care își doresc să le împartă, pentru a fi sfințite. Acest obicei se realizează, pentru ca sufletul celor trecuți în neființă, să fie cinstit.

Conform Bisericii, se spune că bucuria celor care nu se mai află printre noi, se va înmulți dacă facem o masă sau vom împărți mâncărurile lor preferate. De asemenea, îi putem ajuta pe cei în nevoie, cu haine, alimente de zi cu zi sau alte astfel de fapte bune. Astfel, pomenirea Fecioarei Maria este o altă zi Sfântă în care împărțim pentru cei dragi nouă, care au trecut în neființă, astfel pomenindu-i și bucurându-i în lumea de dincolo.

Atunci când vine vorba despre ce anume putem da de pomană în această zi de sărbătoare mare, a Adormirii Maicii Domnului, tradiția spune că este bine să împărțim struguri, pâine, prune și faguri de miere. În plus, tot astăzi se mai împarte și colivă, o farfurie cu mâncarea caldă, o furculiță sau o lingură, un pahar, o lumânare, dar și ceva de băut, toate pentru persoana căreia dorim să îi împărțim.

Citeste si: 2022: Ce se mănâncă de Sfânta Maria, în data de 15 august

Coliva[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria 2022

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Calendar ortodox 15 august 2022 -  Adormirea Maicii Domnului

Prăznuirea Adormirii Maicii Domnului are loc pe data de 15 august. Cu toate acestea, se pare că informații despre această sărbătoare se găsesc doar în Tradiția Bisericii și nu și în Sfintele Evanghelii.

Tradiția spune că Maica Domnului  a fost înștiințată prin intermediul unui înger, despre faptul că urmează să aibă loc mutarea sa din această viață: "Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare“.

Întâmplare ce a avut loc imediat după ce Fecioara Maria și-a cerut iertare de la toți. În acel moment, chiar Însuși Domnul nostru Iisus Hristos s-a coborât din ceruri, iar atunci a primit în mâinile Sale, sufletul cel sfânt al Maicii Domnului. Acela a fost momentul în care au avut loc nenumărate astfel de minuni, printre care se află și faptul că ochii orbilor și auzul surzilor au revenit, dar și faptul că ologii și bolnavii s-au vindecat. Trupul Fecioarei Maria a stat timp de trei zile în mormânt, pentru ca mai apoi să se ridice în chip tainic, spre lăcașurile cerești.

Tot conform tradiției se spune că Sfântul Toma a sosit la Ierusalim, exact în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului, moment în care și-a dorit să cinstească trupul Său și s-a deschis mormântul. Însă a avut loc o altă minune, care a surprins pe toată lumea! Mormântul Maicii Domnului era gol, pentru că trupul Său fusese ridicat la ceruri de către Fiul Său.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria 2022

calendar crestin ortodox 15 august 2022
Ce se imparte de Sfanta Maria[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: Calendar ortodox 16 august 2022. Ce sărbătoare este marți?



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Calendar ortodox 12 august 2022. "Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi"

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies