Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria 2022

traditii si obiceiuri de sf maria
Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători cu cruce roșie. Însă știați care sunt tradițiile și obiceiurile legate de această Sfântă sărbătoare?

Aflați dn rândurile următoare care este mai exact istoria din spatele acestei sărbători, dar și care sunt doar câteva dintre tradițiile și obiceiurile legate de această zi Sfântă. În plus, descoperiți și care este cea mai puternică rugăciune pe care o puteți rosti de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. 

 

Calendar ortodox 15 august 2022 -  Adormirea Maicii Domnului

Citeste si: Când se spune "La mulți ani" de Sfânta Maria, pe 15 august sau 8 septembrie

Citeste si: 2022: Ce se mănâncă de Sfânta Maria, în data de 15 august

Prăznuirea  Adormirii Maicii Domnului  are loc pe data de 15 august. Cu toate acestea, se pare că informații despre această sărbătoare se găsesc doar în Tradiția Bisericii și nu și în Sfintele Evanghelii.

Tradiția spune că Maica Domnului a fost înștiințată prin intermediul unui înger, despre faptul că urmează să aibă loc mutarea sa din această viață: "Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la

Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare“.

Întâmplare ce a avut loc imediat după ce Fecioara Maria și-a cerut iertare de la toți. În acel moment, chiar Însuși Domnul nostru Iisus Hristos s-a coborât din ceruri, iar atunci a primit în mâinile Sale, sufletul cel sfânt al Maicii Domnului. Acela a fost momentul în care au avut loc nenumărate astfel de minuni, printre care se află și faptul că ochii orbilor și auzul surzilor au revenit, dar și faptul că ologii și

bolnavii s-au vindecat. Trupul Fecioarei Maria a stat timp de trei zile în mormânt, pentru ca mai apoi să se ridice în chip tainic, spre lăcașurile cerești.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Tot conform tradiției se spune că Sfântul Toma a sosit la Ierusalim, exact în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului, moment în care și-a dorit să cinstească trupul Său și s-a deschis mormântul.

Însă a avut loc o altă minune, care a surprins pe toată lumea! Mormântul Maicii Domnului era gol, pentru că trupul Său fusese ridicat la ceruri de către Fiul Său.

Citeste si: Calendar ortodox 15 august 2022. “Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre"

calendar crestin ortodox 15 august 2022
Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: Sfânta Maria 2022: Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului

Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

  • Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, este cunoscută în popor și ca sărbătoarea Uspenia sau Sfânta Maria Mareși prăznuieşte Adormirea Sfintei Fecioare Maria, mai exact trecerea Sa la viaţa veşnică, în Împărăţia Fiului Său.
  • Conform tradiției, astăzi gospodarii nu au voie să lucreze. În caz contrar, vor avea recoltele blestemate şi fără roade, iar vitele se vor îmbolnăvi, iar gospodăria se va destrăma.
  • Se spune totodată că această Sfântă mare sărbătoare se ţine în special, pentru sănătate, căsătorie, naştere uşoară şi vindecări.
  • În această Sfântă zi, oamenii merg la biserică şi se roagă la Fecioara Maria, după cum urmează: fetele care nu sunt încă măritate, pentru un „ursit” bun, femeile pentru mersul bun al gospodăriei, iar bărbaţii pentru recolte cât mai bogate.
  • O altă tradiție care se ține din buni-străbuni, este legată de fetele nemăritate, care sunt în căutarea unui ursit. Acestea trebuie să poarte în sân, pe întreaga durată a zilei, un fir de năprasnic (ferigă) şi să se roage la icoana Maicii Domnului, cu o candelă aprinsă. Totodată, se spune că năprasnicul are puterea de a aduce dragostea căutată, către fata care îl poartă în această zi Sfântă.
  • Este interzis ca în această zi să se  s pele rufele,  chiar și cu mașina de spălat, în caz contrar, se spune că cine spală haine în timpul în care alți oamenii sunt la biserică, va avea parte de ghinioane pentru tot restul vieții.
  • Indiferent că ești bărbat sau femeie, în această zi nu ai voie să te tunzi. Atunci când vine vorba despre bărbați, aceștia riscă chiar să chelească.

Citeste si: “La mulți ani Maria! Să te bucuri de viaţă, de zâmbete, de tot ce este frumos!” Mesaje de Sfânta Maria 2022

ce sarbatoare este pe 15 august 2022
Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Horoscop 16 august 2022. Află ce zodie va avea de câștigat pe plan financiar

Cea mai puternică rugăciune de rostit de Adormirea Maicii Domnului

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”

sfanta maria 2022
Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: Horoscop 15 august 2022. Află ce zodie ar trebui să se axeze pe pozitiv



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Horoscop 15 august 2022. Află ce zodie ar trebui să se axeze pe pozitiv

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies