Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.
Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile! Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.
Vremea s-a schimbat substanțial în ultimii ani și acum experimentăm doar două stări, respectiv prea cald și prea rece. Această trecere bruscă are impact și influență asupra sănătății, corpul uman neavand timpul necesar să se adapteze.
Nutriționiștii menționează că prea mulți romani fug la farmacie pentru a-și procura suplimente minune și mulți dintre aceștia uită de importanța unei alimentații sănătoase și de procurarea vitaminelor din fructe și legume. Care e de fapt atitudinea corectă pe care ar trebui să o urmăm?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Alimente care cresc imunitatea
Indiferent de sezon, orice om ar trebui să fie preocupat de sănătatea lui și, în mod special, de prevenție. Prevenția este perspectiva fiecăruia asupra vieții, în speță cum mănânci, cum și cât te miști, cum îndeplinești managementul stresului și al posturii. Pentru o imunitate sporită, nutriționiștiiă consumarea alimentelor potrivite și adaptate sezonului.
Abia după ce se parcurge această etapă, ne putem gândi cu toții și la o suplimentare a nutriției.
Principul armoniei intre mâncare, nutrienți și anotimpuri vine din istorie și necesită experiență personală. Și indiferent de tipul de abordare, adică abordarea clasică, alopată sau complementară, cu toții recunoaștem impactul alimentelor de sezon asupra sănătății individuale.Citeste si: Obiceiuri sănătoase pe care să le iei cu tine în sezonul rece
Alimentele devin parte din corpul nostru după consum. Pentru creșterea sănătății și a sistemului imunitar, se recomandă consumul preponderent de legume verzi, precum castraveți, varză, ardei gras, broccoli, dovlecei, vinete.
Se recomandă în plus consumul de usturoi, ciuperci, conopidă și chiar sfeclă roșie. Toate cele menționate sunt bogate în vitaminele A, C, E, oligoelemente și minerale. Toate aceste legume au efect antioxidant cu rol în creșterea imunității.