Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!
Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.  

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile! Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.  

Vremea s-a schimbat substanțial în ultimii ani și acum experimentăm doar două stări, respectiv prea cald și prea rece. Această trecere bruscă are impact și influență asupra sănătății, corpul uman neavand timpul necesar să se adapteze.

Perioada curentă este una de tranziție între vară și iarnă iar mulți dintre romani sunt preocupați de cum să își sporească imunitatea în această perioadă.

Nutriționiștii menționează că prea mulți romani fug la farmacie pentru a-și procura suplimente minune și mulți dintre aceștia uită de importanța unei alimentații sănătoase și de procurarea vitaminelor din fructe și legume. Care e de fapt atitudinea corectă pe care ar trebui să o urmăm?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!
Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Alimente care cresc imunitatea

Indiferent de sezon, orice om ar trebui să fie preocupat de sănătatea lui și, în mod special, de prevenție. Prevenția este perspectiva fiecăruia asupra vieții, în speță cum mănânci, cum și cât te miști, cum îndeplinești managementul stresului și al posturii. Pentru o imunitate sporită, nutriționiștiiă consumarea alimentelor potrivite și adaptate sezonului.

Abia după ce se parcurge această etapă, ne putem gândi cu toții și la o suplimentare a nutriției.

Principul armoniei intre mâncare, nutrienți și anotimpuri vine din istorie și necesită experiență personală. Și indiferent de tipul de abordare, adică abordarea clasică, alopată sau complementară, cu toții recunoaștem impactul alimentelor de sezon asupra sănătății individuale.

Citeste si: Obiceiuri sănătoase pe care să le iei cu tine în sezonul rece

Alimentele devin parte din corpul nostru după consum. Pentru creșterea sănătății și a sistemului imunitar, se recomandă consumul preponderent de legume verzi, precum castraveți, varză, ardei gras, broccoli, dovlecei, vinete.

Se recomandă în plus consumul de usturoi, ciuperci, conopidă și chiar sfeclă roșie. Toate cele menționate sunt bogate în vitaminele A, C, E, oligoelemente și minerale. Toate aceste legume au efect antioxidant cu rol în creșterea imunității.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies